4 entry daha
  • evrensel kültür üzerinde çok şey söylenmeyi hak eden bir dergidir.

    en başta yıllardır kapanamaması zaten büyük bir mucize türkiye gibi yerde. bu sebepten sürekliliklerine hayran olmamak elde değil.
    ikinci olarak bu dergide yayınlanan yazılar çok kalitelidir. ciddi anlamda okumaktan zevk alıyorum. ciddi kaliteli yazılar çıkıyor ve her ay çıkacağından şüphe etmiyorsunuz. türkiye gibi yerde bir derginin gelecek sayı da çıkacağını bilmek büyük ama çok büyük bir mutluluk. dergi işiyle uğraşanlar bilir, bir dergi çıkar 3 sayı sonra kaybolur genelde.

    her neyse. bu iyi yanlarıydı. bir de derginin pek beğenmediğim yanları var. iletişim kurmak büyük bir sorun bu dergiyle. bir yazı göndereceksiniz, soru sormanız gerek, maile cevap vermezler. yüzsülüğe vurursunuz 3 kere atarsınız maili, belki evet veya hayırdan ibaret bir cevap alırsınız. yazınızın bu dergide yayınlandığını görmek istersiniz, bunun için yazınızı gönderirsiniz. cevap gelmez. öyle anlar olur ki, yazınızın yayınlandığını tesadüfen kitapevinde gördüğünüz bir evrensel kültür dergisinde fark edersiniz. biraz daha özveri, lider konuma getirecektir bu dergiyi gerçekten.

    bütün bunların dışında bir sorun da bu derginin her ay hangi tarihte çıkacağının muamma olması. tamam dergi çıkacak biliyorsunuz ama bazen 1'inde, bazen 7'sinde çıkar bu dergi. (edit: sanıyorum dağıtım ağıyla ilgili bu, dergicilerin suçu yok).

    bunlara rağmen çok sevdiğim ve yazı yazmaktan çok okumaya gönül verdiğim bir dergidir evrensel kültür.

    okuyun, okutun ki parasızlıktan kapatılmasın.
14 entry daha
hesabın var mı? giriş yap