3 entry daha
  • güzel film. bu tarz filmleri izlediğimde çoğunlukla tüfek icat oldu mertlik bozuldu diye cıvıyasım gelir ama şu anda kendimi tutuyorum ve başka bir noktadan cıvımaya hazırlanarak; vay vay vay kadroya gel demek istiyorum. gerçekten cıvınmayacak gibi değil ama... jackie chan ve andy lau ile birlikte nicholas tse, fan bing bing, xiong xin xin ve ilk gördüğümde bir an leon lai sandığım wu jing...

    çin tarihinde yoğun olarak görülen kaos dönemlerinden biri ve çoğu zaman buna bağlı olarak tapınakların - o anda hakim güç tarafından hangisi göze kestirilmişse - arada nasibini alması olayını kendine arka fon edinmiş olan aksiyonu daha fazla ön plana çıkarma amacında olduğunu düşündüğüm, insanı sürükleyen bir yapım. aksiyonu ön plana çıkarmayı amaçladığını düşünüyorum çünkü senaryo ve kurgu aslında bilindik. karakterizasyonlar ve duygu geçişleri yönetmenin yönlendiriciliğinden değil oyuncuların performansından ilerlese de bu demek değil ki film kötü. bunu diyenin ağzını shaolinler tekmeler, yüzüne dizine aslan pençesi atarlar.

    aksiyona gelmişken aksiyon koreograflarından üçünden birinin corey yuen olduğunu söylemek lazım ki izleyenin beklentisi artsın. koreografiler akıcı, izlenir, estetik. aslında en kötüsü olmasına rağmen filmin de gazıyla bana göre göze en hoş geleni andy lau vs nicholas tse oldu. tapınak içindeki toplu sahneler ayrıca güzel bu konuya ayrıca hiç değinmeyeceğim.

    filmin tema parçası "wu" andy lau tarafından seslendirilmiş, en az film kadar hoş bir parça.

    bu film için klasik konu, ilerleyiş denilebilir ama bu daha fazlasını isteyen insan kelamı ( ha ne kadar böyle desem de mesela kahkaha atan o tipsiz yabancıya dalma isteği yaratıyor mu? yaratıyor. halbuki ne kadar ucuz numara). aslında anlatmak istediğini anlatan yapmak istediğini de yapan, izlenilesi, güzel bir film. bütçesine değmiş.
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap