122 entry daha
  • gerçekten güzel ve ilginç bir dizi. çok iyi yaratılıp yansıtılan bir atmosfer, iyi ve çekincesiz oyunculuklar ama en önemlisi incelikle, her açısıyla irdelenen bir konu... içinde olmayanlara o dünyayı anlamaları en azından duyarlı olmaları için verilen bir fırsattır bu dizi.

    ben bu diziyi severim. akşam akşam bu entry yi girmeme, amerikan ordusundaki "don't ask don't tell" uygulamasının kalktığın öğrenmem vesile oldu. diziyi izleyenler anımsayacaklardır. evet, bir dizi bir şeyleri değiştiremez tek başına belki ama bir şeyleri dillendirebilir. bu dizi bunu çok güzel yaptı. kamera arkası bölümünde de yapım ekibi ve oyuncuların en gurur duydukları şey buydu.

    --- spoiler içerebilir bundan sonrası ---

    dizinin neredeyse lost kadar uyduruk bitmesi beni üzse, de beni asıl ilgilendiren hiç bir zaman ne olduğu olmadı bu dizide. tina bete'in yaşadıkları, bette in uğraştığı yobaz guruhu (c.a.c. zamanı), dana'nın mesleği ve ailesinin değerleri ekseninde şekillendirdiği kısacık hayatı, alice üzerinden yapılan medya, tasha üzerinden yapılan ordu eleştirileri, kit in aradıkları ve max in sorunları gibi çoğaltabileceğimiz örnekler vardı.

    haa tabii bir de nymphe gibi ortalıkta süzülen shane. kadın erkek, cinsel kimlik farketmeden herkesin bu derece ilgisi çekebilen bir karakter gerçekten az görülür. katherine moennigın genetik mirası üzerine inşa edilmiş bir başyapıttır kendisi.

    --- spoiler ---

    diziye tekrar şöyle bir göz gezdirdiğimde (bkz: izlenen diziyi sevgiliyle baştan seyretmek), jenerik öncesi videolarda da çok ilginç şeyler denediklerini farkettim. alakasız gibi görünen küçük bantlar, chart içerikli klipler vs.

    bir de 2. sezondan itibaren kullandıkları jenerik. iyi dinlediğinizde jenerik şarkısının sound of music filmindeki my favorite things şarkısına nazire olarak, hatta aynı ölçü ile yazıldığını farkedebilirsiniz.

    güzel insanların yaptığı, güzel bir dizidir.
29 entry daha
hesabın var mı? giriş yap