24 entry daha
  • şu ana kadar izlediğim en gaz animedir. küçük simon'un yeraltı köyünde başlar hikaye. ufacık bir köydür burası hiçbir zaman gökyüzünü görememiş hatta böyle bir şeyin varlığını bile sorgulamamış insanlarla dolu. ama bir kişi vardır bu tanımın dışında kalan, kamina. her zaman dışarıyı düşlemiş, yıllar önce babasının yaptığı gibi orayı, yeryüzünü, gökyüzünü görmek istemiştir. küçük simon ise bir kazıcıdır. küçük köyüne yeni alanlar açmaya çalışan azıcık kazıcıdan biri. annesini ve babasını neredeyse hergün olan depremlerin birinde kaybetmiştir. bir gün kazarken küçük bir delgiyle karşılaşır. hazine gözüyle baktığı o delgiyi boynuna asar ve o günlük kazısına son verir. daha sonra kamina ve onun bitmek tükenmek bilmeyen yeryüzü hayaline istemeden de olsa ortak olur ama her zamanki gibi başarısızlıkla sonuçlanır bu çaba da. kamina elleri bağlı çekeceği cezayı beklerken küçük simon gene kazmaktadır ve bu sefer daha da ilginç bir şey bulur. hemen koşar bu bulduğunu gösterme heyecanıyla kamina'ya daha doğrusu abisine. gidemeden yakalanırlar ama tam da bu sırada daha ilginç bir şey olur. kamina'nın o ulaşmaya çalıştığı, yıkıp geçmeye çalıştığı kubbeden değişik bir yaratık ve bu yaratıkla savaşan bir güzel, yoko, düşer. ve macera da böylece başlar.

    tengen toppa gurren lagann pek çok anime sitesinde övülen, yere göğe sığdırılamayan bir yapım. eğer bu yorumları başlamadan önce okuduysanız ilk birkaç bölümde birazcık şaşırıyorsunuz. çünkü eğlenceli, komik, orta karar bir mecha animesi gibi başlıyor. ancak bölümler ilerledikçe hikaye de gayet akıcı ilerliyor ve meydana gelen vurucu olaylarla beraber çıtayı yükseltmeye başlıyor. evet hikaye asla bir fullmetal alchemist seviyesinde değil. ama zaten tengen toppa gurren lagann'ın amacı da bu değil. onun amacı gelmiş geçmiş en gaz animelerden biri olmak ve bence bu amacına da ulaşıyor.sürekli "yürü bea" modunda izliyorsunuz animeyi. tabi bu demek değil ki hiç duygusal alanlara girmemişler. aksine gayet keskin duygusal sahneleri de var ve buralarda gözlerin dolması olası. yani denge gayet güzel kurulmuş. karakter gelişimi konusu da ayrıca başarılı olduğu alanlardan.

    başlangıçtan 15. bölüme kadar hikayenin ilk parçası anlatılıyor. 16. bölüm özet havasında geçiyor ve 17. bölüm ile son parçaya geçiliyor. ilk parçada alıştığımız yapım ikinci parçada adeta coşuyor ve gazdan yerinizde duramıyorsunuz. sürekli ve büyüyen bir aksiyonun içinde kalıyorsunuz. ve bu son 10 bölüm o kadar hızlı geçiyor ki o gaz patlamasının içinde sonraki bölümün dosyasına nasıl tıkladığınızı bile hatırlamıyorsunuz. tabi bu aksiyonun içinde az önce bahsettiğim gibi gene yürek yakan olaylar da karşınıza çıkıyor.sonunu ise gayet güzel ve doyurucu biçimde bağlıyorlar. duygulanarak izliyorsunuz özellikle son anlarını. asla bir yarım kalmışlık, olmamışlık hissi duymuyorsunuz bu efsane biterken.

    tengen toppa gurren lagann gerçekten de övüldüğü kadar başarılı bir anime ve 2 günde bitiren benden de tam puan almayı başardı. son olarak fansubdan da bahsetmek gerekirse ben animanist grubunun fansubıyla izledim ve gayet başarılı buldum. sadece tek bir yerde ı yerine i yazılmıştı galiba onun dışında hiç yazım hatası hatırlamıyorum. çeviri dili de bu ilk 10 kalitesindeki animeye yakışacak derecede başarılıydı. animanistten izlenmeli ve muhakkak izlenmeli.
40 entry daha
hesabın var mı? giriş yap