14 entry daha
  • yazarlarına en çok küfür edilen kitaptır. her ne kadar kimya mühendisliğinin incili de olsa, kimya mühendisliği denen bir mühendislik olmasını da sağlasa, bu kadar kötü bir formasyona sahip olması yediği küfürleri tamamen haklı kılmaktadır.

    bilmeyenler için biraz daha açalım bu kötü formasyon olayını. kitabın ilk chapterında (bölüm) güzel güzel kitapta kullanılan notasyon mantığı anlatılmaktadır. yani klasik bir mühendislik ders kitabı girişidir. her ne kadar gereksiz bir chapter gibi gözükse de, aslında ana mantığı anlatmaktadır. ancak ipin ucu bundan sonra kaçar. ikinci chaptera geçtğiniz an,önce bir paragraf bu chapterda nelerin gösterileceği anlatılır. hemen alt başlık atılmış sonra pat diye bir örnek çözülmüştür. işte asıl sorun burada başlıyor. daha adam gibi shearing stress, momentum gibi şeyler açıklanmadan, denklemler alt alta yazılır, sadeleştirilir geriye sonuç kalır.

    behey insafsız bird. insan iki satır anlatır yaptığı işi. ne üşengeç adammışsın arkadaş. neden şu denklemi yazdım neden bu denklemi yazdım diye anlatsan klavyenin tuşlarımı eskir? sen bir de utanmadan "bunu okuyucuya bırakıyoruz" demişsin. hayır sadece bir kere yapsan bunu tamam diyeceğim. arkadaş 19 chapter boyunca sürekli aynı boku yemişsin. ben alışmışım yunus çengelden, incropera'dan uzun uzun açıklamayı, senin kitabına çalışırken ufo görmüş masum köylü gibi kalıyorum.

    buradan lightfoot'a sesleniyorum*. abi bari sen şu kitabın üçüncü baskısını yap ve ne olur genişlet şu anlatım tarzını gözünün yağını yiyeyim.

    yüksek lisans dersi olan transport phenomena içinse bir tek sözüm var. hangi ders ki içinde sayıdan çok harf var o derse kafam girsin*.

    (bkz: beni siz delirttiniz)
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap