129 entry daha
  • robert zemeckis ustanın the contact'indeki ayna sahnesini sinema manyakları bilecektir. bilmeyenler için: (bkz: #14209012) (sonda link var sahneye)

    bu sahnenin tam tersi var bu filmde ve 2,5 saatlik süresi nedeniyle izlemeye tedirginlikle başladığım "mr. nobody" o sahneden sonra yerini büyük bir keyfe bıraktı.

    gençlikten beri düşündüğüm, bir kitap, bir dizi senaryosuna çevirmeyi planladığım konuyu muhteşem şekilde senaryolaştırarak anlatıyor bu eser.

    filmde geçen "9 yaşındaki bir çocuğun hayalinde yaşıyoruz" sözü ise göründüğünden çok derin anlamlar taşıyor. çocuk ne o ihtiyarı hayal ediyor ne de gelecekteki dünyayı. burada konu çocuğun 9 yaşındaki hayal gücünün o andaki kararlarına etkisi. ve o andaki kararlar gelecekte kaç yaşına kadar yaşayacağından, kimi seveceğine kadar bütün bir zinciri etkiliyor.

    bundan 40 sene sonraki sen aslında 5 yaşında, 6 yaşında, 7 yaşında, 3 gün önce, 2 gün önce, 2 saat önce, 1 saat önce, 3 dakika önce, 2 dakika önce, 4 saniye önce, 4 saat sonra, 3 gün sonra aldığın kararların bir toplamı olacaksın. ve daha korkutucu olanı delta t sıfıra yakınsarken alınan sonsuz karar sadece seni değil, çevrendeki ve belki de 3 bin kilometre uzağındaki bir insanı da etkileyecek.

    senin 4 yaşındayken tüm aptallığın ve farkında olmayışınla yaptığın bir seçim, 42 yaşındaki seni sen yapacak bir element olacak. sen 4 yaşındaki çocuğun hayal gücünün bir ürünüsün. ben de.

    şu an hayatta olabilmek bu kadar şans eseriyken kadere inanıyor musun hâlâ? bunu evren genişlemeyi durdurduğunda tekrar konuşalım.

    bu da bu filmdeki ayna sahnesi: http://www.facebook.com/…ideo.php?v=114438361959007
696 entry daha
hesabın var mı? giriş yap