• merhabalar efenim. bir zipirinsanla faideli bilgiler entarisine daha hoş geldiniz. bugünkü konumuz astımlı yahut alerjik kedi sahipleri için kedilerle başa çıkma yolları.

    kendim de astımlı olduğum ve dahi annem de astımlı olduğu için, evinde kedi beslemek isteyip cesaret edemeyenler için bu rehberi hazırlamayı düşündüm. sizlere çok faydalı olacağına inanıyorum.

    öncelikle, edinmeniz gereken şey temizlik robotu diye tabir edilen su hazneli filtresiz elektrik süpürgeleri. her sabah, kalkar kalkmaz bütün pencereleri açıp evdeki kilim mahiyetinde ne varsa balkona atıp sonra da tüm evi güzelce süpürmek lazım. buna yatak çarşafları ve yastıklar da dahil. ama ben o işe haftada bir giriyorum ki zaten iki haftada bir çarşaflarımı değiştiriyorum. resmen deli işi çünkü her gün öyle yapmak. ama havada uçuşan kedi kılları ve tozlar çok rahatsız ediyorsa mecbursunuz her gün yapmaya. şükür ben artık o evrede değilim, ilaç vs kullanmıyorum ama yine de dikkat etmek lazım.

    her sabah evi havalandırıp süpürdükçe, evde daha az toz biriktiğini ve süpürme işleminin daha az zamanınızı aldığını göreceksiniz. sonra, sıra geliyor yerleri silmeye. her gün olmasa da günaşırı evi silmek lazım. antialerjik bir deterjan kullanmak faideli olur. haftada bir kere loc ile duvarları silmek de iyi bir fikir. mal gibi duvarları elimize bez alıp silmiyoruz efenim. böyle uzun paspaslar var hani kocaman, bez sarıyosun içine mikrofiberli. heh onlardan bitane edinip sadece duvar silme işi için ayırıyoruz. bir oda en fazla 15 dakikada siliniveriyor. benim evim küçük tabi. yayla gibi evlerde zor olur. loc dediğimiz şeyi amway ürünleri satan gün teyzelerinden bulabilirsiniz. size bir sürü başka zımbırtı satmaya çalışacaklardır. almayın. denedim bi boka yaramıyo. ama loc güzel. hem de eve hoş bir koku veriyor.

    hem rahat nefes alabilmek, hem evde kedi kokusu olmaması için şu içine esans damlatılan buharlı ev nemlendirici zımbırtılardan alabilirsiniz. ben onun yerine kaloriferlerin üstüne su koyuyorum. ninja onları içiyor filan o yüzden içlerine esans damlatmak yerine oda spreyi kullanıyorum. çok fazla pıslatmayın ne kadar antialerjik cart curt dese de tıkıyor. prize takılanlar daha mantıklı.

    bir diğer önemli husus da kedi kumu. bunun tozsuz olmasına çok dikkat etmek lazım. kristal kumlar o nedenle çok temiz. ama onlar da kedilere zararlıymış. o nedenle tozsuz bir topaklanan kum tercih etmek gerekiyor. ben akkum kullanıyorum, aşırı bir tozatma görmedim. ince tanelisi değil kalın tanelisi bizler için daha rahat.

    kedi kıllarını elektrik süpürgesi kaliteyse zaten çekiyor. ama kıyafetlerde vs yapışmış kedi kılları için yapışkanlı rulolar var onları kullanmak mantıklı.

    biraz temizlik hastası oluyorsunuz. ama hem kediniz hem de siz sağlıklı kalırsınız. üstelik 70 m2 bir evi temizlemek günde 1 saatinizi ancak alıyor. büyük ve çok eşyalı evleri bilemem.

    kedinin battaniye, yatak vs zımbırtılarını her gün silkelemeyi unutmayın efenim. yayında ve yapımda emeği geçen annem ve kedim ninjaya teşekkür eder, sağlıklı ve mutlu günler dilerim. haftaya aynı gün ve aynı saatte görüşmek üzere, esen kalın.
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap