4 entry daha
  • akıllara stalin ve saz arkadaşları da gelmektedir bu olayla bağıntılı olarak.. ne de olsa kendileri sıfırdan bir tarih yazmakla meşguldüler, elde rahatsız edici bütün detayların (aynı hitlerin yaptığı gibi) zımparalanması gerekiyordu.. onlar da zımparaladılar..

    ha dersiniz ki bu güme giden yahudilerin, çingenelerin şanlı tarihi ne oldu? büyük bir kısmı bu yokedicilerin ellerinde yok oldu gitti, tarihe karıştı (yahudiler sonradan yeniden yazdılar bazı şeyleri, işe filistinlilerin tarihinden başladılar, hayat ne kadar tuhaf, vapurlar felan)..

    bir ulusun tarihini yok etmek sanıldığı gibi zor bir şey değildir, arkanıza bir güç aldınız mı (örnek için barzani ve saz arkadaşlarının türkmenlere yaptığı alabilirsiniz -türkiye'den örnek vercem, yanlış anlaşılcak sonra), o ulusa ait her şeyi sistematik bir şekilde yok edersiniz.. sonra da yeniden bir tarih yumurtlarsınız (aman resmi ideolojiye uygun olsun)..

    yakın gelecekte ırak hakkında okuyacağımız tarih kitabı sayfalarını tahmin edebiliyorum.. yazık, ortadoğu'nun koca tarihini petrol damlayan namlulara kurban gitti (ay pek bir sevgi doluyum bu gece)..
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap