31 entry daha
  • bu filmi neden bu kadar sevdigimi bugun 4. kez izledigimde anladim sanirim.. bazi insanlar vardir, sevgilerini duygularini sozlerle ifade edemezler.. ne kadar cok severse sevsin annecigim babacigim gibi hitaplarda bulunamazlar.. acisini da sevincini de icine atip sonra goz yasi olarak dokerler..

    luke' un annesi ve kilisede allah ile konustugu sahneler icin seviyorum ben bu filmi.. otoriteye baskaldiriymis, basarisiz ezik insanlarin idoluymus, pes etmeyen yapisiymis, bunlar, o sahnelerin yaninda biblo gibi benim icin..arletta'nin dedigi gibi bazen kopek olmak istersiniz cunku kopekler icin bir gun gelirmis ona aci verecek sevgisi kalmaz, artik hicbir sey umurunda olmazmis..

    luke, elinden geleni yaptin sen arletta ama ben nereden baslayacagimi bilemedim, kendime ne yaptigim benim problemim derken arletta'nin o sevgi dolu bakisi, luke un sonraki yapacaklarinin nedenidir.. hayatta isler, bazen olmasi gerektigi gibi gitmezler.. ve bazen bir dirsek koyacak yer bulamazsiniz.. seversiniz ama soyleyemezsiniz.. yada bir kez soyler, hep soylemenin hep ona soylemenin hayallerini kurar ama soylediginizle kalirsiniz.. oyle bir an gelir ki luke gibi: oyle gorunuyor ki isleri ayarlamissin ve ben asla kazanamayacagim dusuncesi gecer icinizden.. icerde disarda hastalikta saglikta.. her yerde.. '' ama beni ben yapan sessin .. simdi nereye gideyim.. hayata guclu ve sıkı baslamistim ama simdi beni yeniyor.. bu ne zaman sona erecek, aklinda benim icin ne kuruyorsun..simdi ne yapacagim..''

    filmde neredeyse her sahne yakin cekim.. sanki sistemin/ dunyanin icinde olmanin insani bogmasi gibi.. ama bunun farkina bile varamiyoruz, ta ki son sahnede yukari cikana kadar.. yonetmen goruntuyu calisma alanindan uzaklastirdikca bir rahatlama duyarsiniz ve o an farkina varirsiniz..

    " what we got here is a failure to communicate.." sozunun kilise icinde son cumle olarak tekrarlanmasi iletisim eksikliginin sadece sistem icinde olmadigini kalbimizde de oldugunu gosteriyor sanki.. 28 aralik 2010 dan bu gune tam bir yil gecti ve bunun 9 mart sonrasi iletisimsizlikle..

    mitolojide sisyphos, romanda stavrogin neyse sinemada da cool hand luke o...

    öle.
58 entry daha
hesabın var mı? giriş yap