6 entry daha
  • özgürlüklerden yana olmak; insan haklarına ve gereklerine saygılı olmak; etik uyumlu siyaset yapmak ve her cins sömürünün karşısında yer almak... hemen hepsi insanlar tarafından yaratılmış ancak eğer siz uygun davranmayı seçerseniz içinde bulunduğunuz topluma -ve haliyle de size- mal olabilecek davranışlardır.

    ismail haniye, uzun yıllardır kelimenin her anlamıyla baskı ve devlet terörü altında yaşamaya mahkum edilmiş bir halkın, filistin araplarının başbakanı... çok açık olarak biliyor ve söylüyor ki tc sınırları içinde uzun yıllar boyunca milli kimlik değerlerini, bırakın kullanıp geliştirmesini varlığı dahi inkar edilmiş; "dağda yürüyen türklerdir" diye anadilinde okuması, yazması , şarksını söylemesi engellenmiş bir kürt halkı vardır; bu halk en az filistin halkı kadar dünya milletlerinin onurlu bir üyesi olarak yaşamayı hak etmiştir... ve bu halk özgür değildir.

    kürt halkı, filistin araplarının karşı karşıya kaldığı haksızlıkların benzeri ve hatta daha ağırı ile, onlardan çok daha önceki bir tarihten bu yana karşı karşıyadır. ve bu zulme daha uzun bir süre uygulanabilirlik kazandırmak uğruna, zulmü programlayan 100 yıllık -ittihatçı- kadim ırkçılık, tüm statüko kurumları ile birlikte, artık yanına islam şeriatını da almış halde re-organize edilmektedir.

    özgür bir diyarbakır olmadığını "taa filistinlerden" duruma hem- hal olarak gören, başbakan açıklamas*.

    edit: bir uyarı ile haniye'nin "türkiye'nin içişlerine karışacak bir beyanım olmamıştır" şeklindeki açıklamasını öğrendim. sonuç olarak bu durum kürt halkının israile'e karşı mücadelesinde filistin halkının yanında olduğu gerçeğini değiştirmiyor. üstelik iki halk'ın mağduriyetine yol açan koşulların nispi benzerliğini de değiştirmiyor. sonuçta sayın haniye reel politik gereği kendisine ve halkına türkiye'den sunulacak desteği riske edemezdi. anlaşılır bir durumdur.
23 entry daha
hesabın var mı? giriş yap