177 entry daha
  • eğer ali çandır ve ali osman sabancı söylendiği üzere bal'ı bal yapan değerler ise vay haline bal'ın diyebiliriz. öncelikle bu karara pek sevindim, mesleki yeterlilikleri ayrı bir tartışma konusu olmak üzere (bu ülke çapında bir sorun), zihni yeterlilikleri üzerinde konuşmak gerekli. bu adamların görüşlerini bilen bilir, anlatılacak çok şey de var da ben özet geçerek bir kaç örnek vereyim.

    aliço dediğimiz adam 2000'li yıllarda bir kızın ve bir erkeğin korulukta el ele yanyana oturmasını dahi hazmedemeyen bir adamdır. hemen herkesin kız arkadaşı ile otururken yanına gelip, "lan senin kız kardeşin yok mu lan namussuz, bir daha görmeyeceğim lan, siktirin gidin" diyecek kadar modern ve terbiyeli bir eğitimcidir! hemen herkesin bu tip bir tecrübesi vardır. bir keresinde başka bir okuldan gelen misafirim ile otururken küfürün bini bir para, aklı sıra namusumuzu korumuştur, alttan almaya, durumu anlatmaya çalışsam da bizi siktirle kovalayıp, beni rezil etmiştir. utanmadan ertesi gün allem edip kallem edip (ki bütün gün okulda beni aradığını düşünüyorum), beni okulda bulup, "ne artistlik yapıyorsun lan dün kızın yanında" tarzında çıkışmıştır. işte bu zihniyette bir eğitimcidir. verdiği din kültürü ve ahlak bilgisi dersini ne kadar ciddiye aldığını da not düşelim (ha din kavramı ile ahlak kavramlarının aynı dersin konusu olması dahi bir saçmalık ancak bu da ayrı bir ülke sorunu, neyse).

    alios'a gelelim fikren ve şeklen (dudakaltı bıyığı ile) savunduğu görüş malumunuzdur. herkes istediği görüşü savunabilir buna hiç bir diyeceğim yok, ancak sen görüşlerini görevine de yansıtırsan, ben senin eğitimciliğini sorgularım. kendi görüşüne yakın serseri öğrencileri kollarken, kendi görüşüne uzak serseri öğrencilerin burnundan getiriyorsan, orada duracaksın. ya da kantinden her gün birileri zehirlenirken kılını bile kıpırdatmıyorken, bunu protesto etmek için toplanan okulun neredeyse tüm öğrencilerini, "hayvanlar, serseriler, anarşist misiniz lan, it herifler" diye kovalarken mi eğitimci idi bu adam?

    okulun kültürü, gelenekleri yokedilmeye çalışılırken, hatta ve hatta ayran günü iptal edilmeye çalışılırken, bu adamların bir tanesinin sesi çıktı mı, bir tanesi görüş belirtti mi, ağzını açabildi mi? yoksa doğrudur, doğrudur deyip düzeni mi sağlamaya çalıştılar? ondan sonra neymiş, "lise son koşusu yaşamalı" demişmiş, biz zamanında neler dediğini de biliyoruz bununla ilgili rahat ol.

    özetle; bal'ın değerleriymiş, hadi bir siktirin gidin lan, bal'da 3-4 sene okuyup, bir bok bilmeden ahkam kesmeyin, akşam akşam adamı sinirlendirmeyin. üzücü olan bal'ın uzun bir döneminde bu zihniyetteki adamların olmasıdır, gitmişlerdir, iyi olmuştur!
179 entry daha
hesabın var mı? giriş yap