32 entry daha
  • ilk oyun benim için tamamen sürprizdi. aslında ilk oyunu oynadığım en iyi süper-kahraman oyunu olarak tanımlayabilirim (batman'leri henüz oynamadım ama batman elektrik saçmadığı için ya da genetik bazlı bir gücü olmadığı için ayrı kategoride tutulabilir). hızlı, zevkli ve artistik -gavurun stylish dediği- bir oynanış sunuyordu. ha bir de süper güç olarak elektrik kullanılması ve bunun oyuncuya güzel güzel varyasyonlarla sunulması çok eğlenceliydi. ps3 de o zaman benim için yeni sayıldığı için böyle bir oyunla karşılaşınca keyiflere gark olmuştum.

    infamous 2 de güzel bir oyun olmuş ama ilkini aşamamakla beraber gerisinde kalmış. yine inciğini cıncığını çıkarana kadar oynadım, şehrin altını üstüne getirdim ama ilkinden daha güzel bir oyun beklediğim için hayal kırıklığına da uğramadım değil.

    şimdi, şöyle bir sayarsak;

    -ilk oyunun çizgi roman sahneleri daha güzeldi diye hatırlıyorum. bunun biraz tırt olmuş.

    -ilkinin konusu sağlamdı, güzel ilerliyordu, daha doluydu. bu oyun konu bakımından bariz sınıfta kalmış. bir de oyunun iki sonunu öyle bir bağlamışlar ki, infamous 3 olur mu, olursa nasıl olur yapımcıların da bir fikri yoktur eminim.

    -ilkinde villian kessler'dı, villan'lığını hissettiriyordu. infamous 2'de betrand silik bir düşman olmuş. beast etkileyici hatta ürkütücü ama oyunun başında ve sonunda yüz göz oluyoruz.

    -ilkinde şehir daha doluydu, yeni açılan bölgeler daha farklıydı sanki. bir de elektriği kesik (ödenmemiş fatura) bölgelere girmek mutlaka ölümdü. new marais güzel bir şehir olmuş ama açtığımız bölgeler silik kalmış, elektriksiz bölgelerde eski oyundaki stres yok.

    -oyun biraz da kendi evrenini yaratmak bakımından yeni kahramanlar ve düşmanlar sunuyor. nix ve diğer hatun, betrand. süper kurgulanmış karakterler değiller, ama en azından konsept için çabalanmış.

    -fazlaca düşman var ve fazlaca mini-boss var. bir süre sonra bayıyor. bu büyük bir eksi kanımca.

    -belki de oyunun en pozitif yanı cole. hikayeyi sürükleyen elemanımız. zeke de kafa adam ama çok stereotip kalmış.

    -oyunun çok kısa olduğuna katılmıyorum. hakkını vererek oynarsanız (tüm yan görevleri yapmak, tüm blast shardları toplamak vs...) epey sürüyor. yeni eklenen user-generated content sistemi sayesinde yüzlerce ek göreve erişebiliyoruz. güzel bir sistem olmuş, hiç tasarım yapmasam da başkalarının görevlerinde epey vakit geçirdim. biraz da şansla baya zevkli görevlere denk gelinebiliyor.

    -editle gelen madde: müzikleri unutmuşum. değişik ve "güzeller". oyun ilginç müziklere sahip. yamulmuyorsam gametrailers'da yılın en iyi müzik ödülünü aldı.

    -editle gelen ikinci madde: oyunun sonlarında açılan eletric hook güzel bir eklenti ama çok kullanışlı bulmadım. onun yerine iyi tarafı seçmişseniz açılan buz ile havaya fırlama, ardından da upgrade olmuş süzülme süper zevkli geldi bana. açıldığı andan itibaren hep bu kombinasyonu kullandım, süper kahraman edasıyla gezindim durdum çatılarda.

    sonuç olarak, devam oyunu konusunda assasin's creed 2'nin devrim yaptığı doğru. infamous 2, bence harika olan ilk oyunun üstüne devrim yapamamış ama zevkle oynanıyor yine de. ps3 sahiplerine özellikle ilk oyun olmak üzere seriyi şiddetle tavsiye ediyorum. cole yıldırımları düşmanların kafasına kafasına çaktıkça siz de stresinizi atacaksınız, garanti edebilirim.
10 entry daha
hesabın var mı? giriş yap