51 entry daha
  • aslında doğru yazılışı (paris'in texas'da biryer olmasından dolayı) paris, texas olan, başta 1984 yılında cannes'da aldığı en iyi film ödülü olmak üzere birçok festivalde bol bol ödüllendirilmiş ve kanımca fazlasını da haketmiş, geç tanıştığım güzel film.

    --- spoiler ---

    travis kaybetmekten çok korktuğu aşkını aslında kaybetmeye başladığını görünce kaçmaya başlar. insanlardan, dünyayla ilişki kurmaktan, oğlundan ama en çok kendisinden. öyle kaçar ki yaşananları bile unutmaya başlar. konuşmaz. tesadüfen kardeşi onu bulur. ama karısı ortadan kaybolmuştur ve oğlu kardeşi ve onun karısına anne-baba demektedir.

    travis'in bir baba nasıl görünür bilmediği için dergilerde baba resmi araması filmin bence en iç burucu sahnelerindendir.

    son dakikalarda gerçekleşen telefon konuşmasında anlatılanlar tek başına bir film konusu. bu film sanki fırtınadan sonra kalan enkazın filmi gibi. fırtınanın ne olduğunu o son dakikalarda öğreniyoruz. ve bu son öldürücü darbeyle film şahsi top 250 listeme üst sıralardan giriş yapıyor.

    --- spoiler ---
181 entry daha
hesabın var mı? giriş yap