24 entry daha
  • iğrenç kapitalist dünya'nın, çocukları hasta olan çaresiz aileye etkisini anlatan acıklı ve bir o kadar da harika filmdir.

    --- spoiler ---

    öncelikle amerika'nın berbat sağlık sistemini bilenler bilir. en basitinden amerika'da dişsiz insanlara kolayca rastlayabilirsiniz mesela.adamlar medical tourism diye alternatifler çıkartmak durumunda kalınmıştır yurtdışında ucuza ameliyat imkanları yaratmak adına.

    neyse.filme dönecek olursak ne kadar acı bir durumdur zorda kalmak, hiçbir şey yapamamak ve zamanın bile merhem olamadığı durumlar. john, karısı ve yakın dostları çabalamıştır, para biriktirmeye çalışmışlardır, fakat yetersizdir. açgözlü hastaneye yeterli gelmemiştir. o uyduruktan listeye isim yazdırmak - o listeye isim yazılsa bile çok olasılıkları olup da sıra gelecekmiş gibi - tam bir işkenceye ve çıkmaza dönüşmüştür o aile için. en sinir bozucu noktalardan biri de sigorta şirketlerinde çok denemeleri, gerginliklerinin arttığı ve umutlarının azaldığı zamanlar bir insan hayatının ne kadar değersiz ve çabuk kaybedilen bir şey olduğunu gözler önüne seriyor ister istemez. herkesin hastaneyi rehin mi alması lazım bir şeyleri değiştirmek ya da farkına varılmasını sağlamak için? veya bu yeterli olur muydu haksızlıklar karşısında insanların bilincini açmak için?

    ne kadar acıdır bir annenin oğluyla belki son günlerini, saatlerini geçirirken aynı odada bulunan çocuğunu kaybeden annenin hüznüne şahit olmak. yatağında çaresizce yatan çocukla annenin bu durum üstüne göz göze gelmesi filmin iç burkan sahnelerinden biriydi.

    john çok cesur bir adamdı davasından vazgeçmeyecek kadar, çocuğuna hiçbir şeyi belli etmeden, soğuk kanlılıkla belki de oğluyla son konuşmasını yapacak kadar, gözlerini sımsıkı kapatıp oğlu için düşünmeden ölmeyi göze alacak kadar.

    ne yazık ki, dünya'da filmde olduğu gibi size destek çıkabilecek ne halk ne dostlar ne de son anda sizi kurtaran yardımlar var. john ve ailesi şanslı azınlıktandı kurtulan. peki ya bu adaletsiz dünya'da yaşayan ötekiler?

    --- spoiler ---
15 entry daha
hesabın var mı? giriş yap