1 entry daha
  • satılan araç başına karlılık da avrupanın en yüksek oranına sahip sanayi holdingi.. tabiki bunun sebebi sattığı her araç dan afaki karlar eden ferrari ve maserati markalarının yanında, aslında tam anlamıyla**** fiat punto olan lancia ypsilon ve alfa romeo mito gibi aslen premium olmayan arabaları premium segmentde ve audi a1/mini cooper fiyatlarına satmayı başarabilmeleri.. aynı şey aslında tam anlamıyla fiat bravo olan lancia delta ve alfa romeo giulietta modellerini audi a3/bmw 1 serisi fiyatlarına satarken de başarılıyor..

    şöyle entersan bir firma ki nerdeyse özgün modeli yok.(multijet motorları her anlamda inanılmaz başarılı o ayrı)

    (bkz: fiat 500)(bkz: fiat 500c) -bir çok yürüyen aksam ve elktronik aksam parçası güncel ford ka ile ortak kullanılıyor.
    (bkz: fiat panda) -tamamen özgün ve avrupa da sınıfının en çok satılan arabası özellikle yeni kasasında çok iyi iş çıkarmışlar buna laf edeni allah taş eder.
    (bkz: fiat punto) -yürüyen aksam olarak güncel opel corsa ile birebir aynı araç 1.3multijet motor da fiat tarafından üretilip opel e satılıyor..
    (bkz: fait fiorino) -buda peugeot bipper ve citroen nemo ile aynı araç üçüde dünya üzerinde sadece tofaş da üretilip bütün dünya pazarlarına ihraç ediliyorlar..
    (bkz: fiat doblo) -opel combo ile aynı araç, ikiside bursa tofaş da üretilip bütün dünya pazarlarına ihraç ediliyorlar..
    (bkz: fiat scudo) -peugeot expert ve citroen jumpy ile %99,5 aynı araç üçüde italya da aynı fabrikada üretiliyorlar..
    (bkz: fiat ducato) -peugeot boxer ve citroen jumper ile %99,5 aynı araç üçüde italya da aynı fabrikada üretiliyorlar..
    (bkz: fiat bravo) -esasen alfa romeo giulietta ve lancia delta ile aynı araba ama genede holding dışından herhangi bir know how veya teknoloji transferi almadığından özgün bir model sayılabilir..
    (bkz: fiat idea) - buda lancia musa ile aynı araba özgünlük konusunda bravo ile aynı şeyler bunun için de geçerli..
    (bkz: fiat sedici) -tepeden tırnağa suzuki sx4, fiat bünyesinden bir düğme bile bulundurmaz, polonya daki suzuki fabrikasında fiat için üretilir..(bkz: outsource)
    (bkz: fiat freemont) - buda tepeden tırnağa dodge journey. usa in michigan eyeletinin detroit şehrinin ann arbor kasabasındaki jeep fabrikasında fiat markası ile üretilip amerika dışındaki ülkelerde satılır.. dünyada amerika da üretilip amerikada satışı olmayan tek otomobildir..
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap