1455 entry daha
  • bu dizinin senaryosunu yazanlara; abi bırakın bu işi kopun gidin yeaaaa demek istediğim dizi.. gerçekten bir senaryo ancak bu kadar saçma sapan yazılabilir..

    hazal kaya'nın ben açıkçası feriha rolünü tam olarak sindirebildiğini düşünmüyorum.. feriha gibi düşünmüyor, feriha gibi konuşmuyor.. biri ona feriha diye bir var şöyle konuşur bak sen de öyle yap demiş gibi davranıyor.. 55 bölüm olmuş, hala kızda bir karakteri oturtabilme olayı yok.. nihal gibi bakıyor, nihal gibi çemkiriyor, her şeyi nihal gibi.. ya nihal'i tam atamadı üzerinden(ki 55 bölümdür artık atması gerekiyordu) ya da (ki kuvvetli ihtimal bu) bu kız yeteneksiz!

    karakterin derinliği de tam oluşturulamamış.. feriha'nın statüsündeki bir kızın emir gibi bir adamı bütünüyle saf duygularla sevmesine imkan yok mesela.. neden diyeceksiniz hemen söyleyeyim.. feriha emir'i dergilerden görüp aşık olmadı mı? o süslü dünyasına, veliaht kimliğine aşık oldu önce ve kabul görmek için de yalan söyledi.. gerçekten ona aşık olsaydı, dergi küpürlerinden aşık olmazdı, gider daha salaş birine de aşık olurdu, feriha emir'i seçti.. dizide bu mesajın verilmesi lazım ama verilmiyor.. sanki bir sezon tonla yalan söyleyen, ailesinden utanan feriha gitti yerine kocası ailesinin para ihtiyacı konusunda ağzını açınca kapa bu konuyu diyen gururlu bir kız geldi.. senaristler sözüm size! siz kimi kandırıyorsunuz?

    hem bu dizinin mottosu, zor şartlar altında büyüyen bir kızın, kendi külkedisi masalını yazma öyküsü değil miydi? hal böyleyken neden feriha, her şeyi boşlamış bir tek kendini aşka vermiş, hiç plan yapmıyor, strateji uygulamıyor, ağzına sıçan yurttaki kepazelere bile "3 yaşında mısınız siz ya, mal mısınız siz yaaa" demekle yetiniyor, neden hiç bir karşı atakta bulunmuyor? neden o hamile olan kızın, bir foyasını bulmaya çalışıp, emir'le aralarını bozmak için çabalamıyor.. ya siz olsaydınız yapmaz mısınız, biri gelse kocanızla aranıza girmeye çalışsa, gel buyur gir mi dersiniz.. feriha gibi elinizi kolunuzu bağlayıp, ya bir hero bulurum nasıl olsa, emir her boku halleder, yine kurtarırız ilişkimizi falan mı dersiniz.. saçmalık!

    işte bütün topu da hazal'a atmak yanlış.. bunu sağlaması gerekenler senaristler..kıza öyle tepeden inme bir rol yazmışlar ki hazal ister istemez rolü yoğuramıyor olsa gerek..

    senaristleri ya bu işi bıraksınlar ya da kendilerine gelsinler.. böyle senaryo yazılmaz.. salt iyi ya da salt kötü karakter televizyonculuğu devri geçeli çok zaman oldu.. bi insan sadece iyi olarak resmedilemez..

    hande-koray ikilisi ağızlarına vurmalık.. aşkları gram inandırıcı değil, bi de handenin saçları berbat duruyor.. kızın cidden güzel bir yüzü var ama o yanık ve bok sarısı saçlarıyla o iş olmaz.. ne biçim makyöze sahipler bunu da bilmiyorum zira sanem hanım'ın makyajı da berbattı.. gözlere simsiyah makyaj yapılınca dudağa kıpkırmızı ruj sürülmez, kadını femma fatale göstericem derken sıçmışsınız, boya kamyonu değil ki bu insan yüzü.. öyle güzel kadını bile soktuğunuz şekil ortada..

    emir'e laf etmiyorum çocuk mankenden olma yeni bir oyuncu.. azmi var, çalışıp kendini geliştireceğine inanıyorum ben.. nihayetinde neredeyse çocukluğundan beri piyasada olduğu halde bi iş beceremeyen hazal kaya varken, bu çocuğun oyunculuğuna laf edeni allah çarpar..

    cansu'nun olayı ise tastamam bi saçmalık.. cansu'nun travmaları, feriha'ya bu denli takık olması falan mümkün değil.. tamam kız psikopat ama bu da bi dayanağa oturtulmamış dizide.. hani cansu ile emir arasında çok ufak bişey geçseydi de kız böyle olsaydı anlardık.. ama ikisi de zaten dergilerle avunuyorlardı.. hadi halil'i anlarım.. derim ki nişanlandı adam umutlandı umutları suya düşünce böyle oldu falan.. ancak cansu'yu anlamam, anlayamam tamam mı?

    seher'in makyajına takığım bi de.. feriha'nın otuna bokuna karışan rıza nasıl oluyor da gelinin temizlik yaparken bile kırmızı ruj sürmesine sesini çıkarmıyor anlamıyorum.. mehmet desen, tak boynuzu gezdir öyle salak bi çocuk!

    özetle; olmuyor.. beceremiyorsunuz!
306 entry daha
hesabın var mı? giriş yap