1653 entry daha
  • işim dolayısıyla ayda 3-4 kez uçakla yolculuk yapıyorum. genelde thy tercih ederdim, ancak yaklaşık son 2-3 aydır kullandığım rotada sürekli çaktırmadan rötar (uçuş planında gecikme göstermeden, ancak uçağa alımı geç yaparak, uçak içinde bekleterek filan, toplamda 1.5 saate kadar geç inişler) yapmaları nedeniyle artık tercih etmemeye çalışıyorum.
    bu akşam uçuş saati nedeniyle yine thy ile uçmayı göze aldım. havaalanına gittiğimde, daha check in yaptırmadan, anonslardaki gariplik dikkatimi çekti, sürekli "star alliance üyesi türk hava yollarının bıdı bıdı sefer sayılı bilmemnere uçuşu tarifeli seferdeki gecikme nedeniyle bilmemkaç saat ertelenmiştir" şeklinde, neredeyse thy nin tüm uçuşları için rötar bildiriyolarlardı.
    neyse, kendi uçuşumda da 1saat15dakika gecikme olduğunu öğrenip beklemeye başladım.
    bu sırada içerideki cafelerden birinde çalışan gençlerden birinden duyduğum bilgiyi sizlerle paylaşmak istedim sevgili sözlükdaşlarım; thynin çalışanları rivayete göre, uzun süredir aldıkları ücretlerden memnun olmadıkları için grev hazırlığı içindeymişler, ve şu an iş yavaşlatma eylemindeymişler. bütün uçuşlarda da bu yüzden rötar oluyormuş. ne kadar doğru ne kadar yalan bilememekle birlikte, uzuuuun süre bir daha thy yi kullanmama kararı aldım bu akşamdan sonra.
    hee, benim 1saat15dakika rötar yapan uçağım da, boarding bittikten sonra bir saat daha uçakta bekleme eklenerek 2 saati aşkın bir gecikme ile havalandı.
    uçak içi hizmetleri, servisleri, ikramları çok iyi diyenlerle sanırım farklı thy'den bahsediyoruz, çünkü benim gördüğüm, bit kadar soğuk sandviçle iyi servis olmuyor. en yakın rakipleri olan -ki bence şu an onlardan çoook daha iyi olan- atlasjet en azından o sandviçi ısıtıp veriyor ve en önemlisi uçaklarını zamanında kaldırmayı başarıyor!
6796 entry daha
hesabın var mı? giriş yap