110 entry daha
  • çirkin, ahlaksız, kirli bir dil. ama en kötüsü, haksızlığa uğramanın, mağdur olmanın, acı çekmenin ne olduğunu anlayamayacak kadar zalim!

    öyle bir durumdayız ki artık "bizim yerimize karar vermeye çalışıyorlar" demek yetmez. çünkü karar vermeye çalışmıyorlar. karar akılla verilir. davranışlarında, söylemlerinde aklı referans almayan insanlar için ise biat edilecek kurallar, normlar yaratmaktır lazım olan. nitekim son günlerde karşımıza çıkan durum tam da bu. kürtaj yasağına verilen tepkiyi bundan sonra böyle bertaraf edecekler: "biz tecavüz çocuğunun bile doğurulmasını istiyoruz, evlilik içinde ya da hastalık durumunda kürtaj bunun istisnası olamaz!"

    başta "vajina bekçiliği" demiştik ya hani, artık onu da söyleyemeyiz zira artık bütün kadınlar "kamu malı" oldular, bizzat bakan tarafından meşrulaştırıldı bu hal.

    korkarım yarın çıkıp açıklamasını da yapacaklar; hiç utanmadan "söylediklerimiz maksadını aşmıştır" diyecek birileri.

    bu sözün telafisi asla olmaz, ne yapsa kendini bağışlatamaz ama sağlık bakanı halktan özür dilemeli. kadınlardan demiyorum, insanlıktan nasibini almamış bu cümle için her bir vatandaştan özür dilemeli ve bir daha yüzünü göstermemek üzere çekip gitmeli o meclisten. ama o kadar vicdan, izan olsa neden kurulsun ki böyle cümleler?
581 entry daha
hesabın var mı? giriş yap