24 entry daha
  • -önünüzdeki kamyondan dolayı karşıdan gelen araba olup olmadığını göremiyorsanız kamyonun vereceği sol sinyale şaşırmayın. kamyon o sırada çektiğiniz işkenceyi fark etmiş ve size yolun müsait olduğunu ve onu sollayabileceğinizi söylemektedir. yanından geçerken de ufak bir kornayla teşekkür etmeyi ihmal etmeyin.
    -sağ şeritten gidiyorsanız ve tali yoldan da bir kamyon sizin şeridinize doğru yaklaşmakta ise yol müsaitse mutlaka sol şeride geçin. ağır vasıta araç siz varsınız diye hızını kesmek istemez, sizin sola geçeceğinizi düşünür.
    -kamyon sollamadan önce hafifçe sola çıkıp kendinizi kamyona gösterdiğinizden emin olun. eğer onun da önünde bir kamyon varsa ve o da sollamaya hazırlanıyorsa siz tam onun arkasında onu solamaya hazırlanırken o da son anda sola çıkıp size bir sürpriz yapabilir.
    -gece virajlara yaklaşırken yol boşsa uzun farlarınız kesinlikle açık olsun, virajın diğer tarafından gelen bir araba varsa sizin geldiğinizi önceden anlayabilecektir böylece.
    -gideceğiniz yolla ilgili son yol durumunu mutlaka öğrenin. sonra benim gibi gideceğiniz yolu tam da yarılamışken saatlerce kapalı yoldaki yol yapım çalışmasının bitmesini beklemeyin, sinir katsayınız yükselmesin.
    -güzel bir müzik listesi hazırlamayı sakın ihmal etmeyin. eğer radyodan başka hiçbir alternatifiniz yoksa trt fm yardımınıza koşacaktır.
    -uykunuzun gelmemesi açısından dümdüz bir yol yerine virajlı bir yol daha avantajlıdır.
    -bayram dönüşü trafiği gibi yolun yoğun olduğu bir zamanda araba kullanmak durumunda kalırsanız kendinize gittiğiniz şeritteki arabalara göre bir hız belirleyip o ortalama hızda gidin. bir o şeride bir bu şeride geçip hem kendinizi hem de diğer araç sürücülerini germeyin.
    -gece birisi sizi tavşan yapıp farlarını da ışıl ışıl gözünüze sokuyorsa gaza basıp ondan uzaklaşmaya çalışmak yerine hızınızı bir süre düşürün, en sonunda bıkıp sizi mutlaka geçecektir.
    -radarların özellikle olmayı çok sevdiği ve bulunmayı alışkanlık haline getirdiği yerler vardır. devamlı gidip geldiğiniz yollarda bunları mutlaka öğrenirsiniz.
    -önünüze aniden küçük bir hayvan çıkarsa üzgünüm ama yola devam etmek dışında yapabileceğiniz pek bir şey yok. en az 90 km hızla giderken ani bir hareketle direksiyonu kırmanız kendi canınızı riske atmak anlamına gelecektir.
    -şehir merkezinin yakınlarına geldiğinizde hızınızı mutlaka düşürmeye gayret edin. saatlerce ortalama 100 km hızla gittikten sonra şehir içinde gidilmesi gereken hıza kendinizi adapte etmek ilk başta zor olabilir.
    -nasıl güzel vakit geçireceğinizi ve uzun yol kurallarını da biliyorsanız yolculuğunuz tahmin ettiğinizden çok daha eğlenceli olacaktır.
9 entry daha
hesabın var mı? giriş yap