12 entry daha
  • karakterler üzerine düşündüm, biraz spoiler olabilir dikkat edin.

    --- spoiler ---

    mia'nın penisin sürekli gösterilmesi çok iyi olmuş. transeksüellik dizide baharat olacaksa hiç olmasın. özellikle de kendi penisine vurduğu sahnede, pre-op transeksüel bir bireyde nasıl bir sıkışmışlık duygusu olduğunu görebiliyoruz. yoksa transeksüel bir karakteri başrol yapıp sonra üç maymunu oynamak mantıklı değil. ve miayla ilgili sevdiğim ikinci şeyse, iyilik timsali olmaması. işler zora binince kaçıp aileyi terk etmişliği de var. kendiliğinden "normal", "iyilik meleği" karakterlerden sonra çok güzel geliyor.

    riley'nin dizide daha fazla anlatılmasını isterdim. 16 yaşında, kardeşlerine bakıyor. dizinin kötü adamı, kötü ev sahibi ile ilişkisi var.- aslında tecavüz denilse doğru olur, 16 yaşında olduğunu unutuyorum seyrederken- bir de üzerine hamile kalıyor. ama riley'nin buhranını, mia'nınkisi gibi hissedemiyoruz.

    kötü adam, çok karikatürize olmuş. insanlara şantajla tecavüz eden/etmeye çalışan, 16 yaşında tecavüz ettiği kadın kürtaj olmak istemeyince öldürmeye teşebbüs eden, eşine şiddet gösteren, aileyi evinden etmek isteyen bir canavar. keşke bu kadar keskin olmasaymış.

    ryan ise ilk bölümden insanın kalbini çalıyor. 10 yaşında babasıyla ilk defa tanıştığında ve transeksüel olduğunu öğrendiğinde yaşadığı kafa karışıklığ çok güzel gösterilmiş. izole bir çiftlikte yaşayan küçük bir çocuğun şaşırması o kadar doğal ve o kadar doğal gösteriliyor ki...

    leonie, resmen yetim küçük kız kontejyanından girmiş. kendi halinde, annesini özleyen, yaşadıkları sonucu kendini hayal dünyasına kapatmış bir kız olarak drama yönü çok ağır basıyor. böyle acımasızca saldırdığıma bakmayın benim de içim burulmadı değil annesiyle konuşmalarını seyrederken.

    levi konusunda bir şey diyemeyeceğim, niyeyse karakterinde beni çeken bir şey olmadı, sanki karakteri öylesine son anda senaryoya girmiş.

    --- spoiler ---
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap