4 entry daha
  • 2008 yazında 3 ayımı geçirdiğim amerikan sahil kasabası. kışlık nüfusu yirmi bin civarı iken yazın özellikle haftasonları nüfusu bir milyona yaklaşabiliyordu. tabi biz çalışanlar için de ızdırap oluyordu. inanılmaz büyük bir plajın üstüne üç tane devasa iskele üstüne kurulan `morey's piers` eğlence parkı bu sahil kasabasının en büyük geçim kaynağı. iyi roller coasterlar olmasının yanında boardwalk esnafının da yüzünü güldürmektedir bu park.

    boardwalktan sürekli olarak geçen tram car dan çıkan voç dı trim kar pliz sesi tahammüle edilecek gibi değil.

    new jersey apaçilerinden çok philadelphia apaçilerinin uğrak yeridir. liseden mezun olan gençler kızlı erkekli villalar kiralarlar. sonrasında alkolun vb. şeylerin dibine vururlar. cumartesi geceleri amerikan gençlerinin teke tek kavgalarına şahitlik ederdik. onarlı gruplar gelir teke tek kavga ederlerdi. kimse karışmazdı. bır kavga sonrası kafasını merdivene vuran ve kendini döven elemanı kalkıp tebrik eden elemanı gördüğümde helal olsun dedim. bizde olsa bekle seni,senin -tiricemli cümleler kurulurdu muhtemelen.

    magnolia sokakta gecenin üçünde kafa iyi yolda yürürken hapşırma sesine yan evden gelen çok yaşa cevabı da beni ayrı yarmıştır. ilk günlerim olduğu için o kadar fazla türkün olabileceğini tahmin etmemiştim tabi.

    gece hayatı için birkaç seçenek olsa da evlerin ve insanların yapısı itibarı ile house party ağırlığı vardır. sevgili vatandaşlarımda ortama çabuk ayak uydurup house party olayını araya ibrahim tatlıses, ahmet kaya şarkıları da katarak yapmaktaydılar. 21 yaşını doldurmayan kişiler barlara,klüplere giremez ve alkol alamazlar. he benim gibi o zaman 21 yaşında olanlar şu çakallığı,kimlikleri de uygunsa yapabilirler. örneğin doğum tarihiniz 1 aralıksa onların kimliğine göre bu 12 ocak.barı basan ve kimlik kontrolü yapan polisten bu şekilde kurtulup mekandan hızla uzaklaşmıştım.

    alışveriş ve kumar için otobüsle 45 dakika uzaklığında atlantic city gibi bir nimetiniz var.

    gece girilmesi yasak olan plaja gün doğumuna doğru gidip kıyıya vuran yavru köpekbalıklarını görebilirsiniz.

    bir de her gece eğlence parklarının kapanışında çalınan wildwood days şarkısı vardır. çalışanlar dört gözle bu şarkıyı beklerdi. adamlar iyi satıyorlar şarkılarını, nasıl sevdireceklerini biliyorlar.
11 entry daha
hesabın var mı? giriş yap