39 entry daha
  • başrollerinde kirsten dunst, isla fisher ve lizzy caplan'ın olduğu, bridesmaids'in olağanüstü başarısından sonra çokça geleceği garantilenen r-rated chickflick'lerden biri olan film. ancak bu durum kötü olduğu anlamına gelmiyor. bridesmaids'in utanmaz mizahını aşamasa da kurduğu mizansen ve daha gerçekçi karakterleriyle bazı alanlarda kulağı geçen bir boynu olarak ışıldıyor bile. kirsten dunst soğuk oyuncu kimliğinden adım adım uzaklaşırken güzelliği ve yeteneğiyle yıldız olması kaçınılmaz olan lizzy caplan içinde bulunduğu her sahneyi çalıyor. james marsden her zamanki yakışıklılığı, rebel wilson da her zamanki "garip"liğiyle filme güzel katkılarda bulunuyor.

    liseyi birlikte geçiren dört sözde "yakın" arkadaş, aralarından en "çirkin" ve evlenmesi en düşük ihtimal olan becky'nin düğünü için bir araya gelirler. ancak aralarındaki çekememezlikler, kendi hayatlarındaki mutsuzluklar, özgüvensizlikleri, takıntıları, uyuşturucu bağımlılıkları ve çılgınlıkları onları işin içinden çıkılmaz bir duruma sokar. temposu bir an düşmeyen, süresini çok iyi kullanan, çok güldürmese de daima gülümseten bir film olmuş. arada gelen drama darbeleri bazen yersiz dursa da özellikle dört ana karakterinin ne kadar iyi çizildiğini belirtmek isterim. kızları uzun zamandır tanıyormuşsunuz gibi hissetmenizin yanı sıra yaptıkları her harekete "klasik x hareketi," diye bakmanız çok olası.

    sinemalardan önce itunes'da satışa sunularak değişik bir strateji denediler ve tuttu denilebilir. evet, biz korsan olarak izliyoruz ama itunes'da iyi bir satış rakamına ulaştılar ki bilet fiyatlarından stüdyoya gelecek miktar kadar kazanıyorlar zaten tek bir satıştan. ileride filmlerin, özellikle de tüm dünyada vizyona girmesi zor indie'lerin bu kanalla evimize ulaşabilmesine yol açıyor böyle cesur denemeler. bu anlamda da tebrik etmek lazım.
12 entry daha
hesabın var mı? giriş yap