339 entry daha
  • akrabalık hiçbir zaman suç veya suçluluk göstermez, akrabalara bakılarak yapılan analizler de çok rahat dezenformasyona dönüşür.

    bununla beraber:

    - doğu perinçek'in babası sadık perinçek, bir dönem yargıtay cumhuriyet başsavcı yardımcılığı yapmış, dört dönem milletvekili seçildiği adalet partisi'nde genel yönetim kurulu üyesi olmuştur.
    - dayısı tümgeneral turhan olcayto'dur, ankara'da zırhlı tümen komutanlığı yapmıştır.
    - ilk eşi sırma perinçek'in halasının kocası, ünlü ihtilalcilerden cemal madanoğlu'dur.
    - teyzesinin oğlu gürbüz tüfekçi, iddiaya göre mit görevlisidir.

    siyasi kariyeri boyunca hep devletle çatışıyor izlenimi verirken devlet içinde önemli bağlantılarını koruyan bir adamdır perinçek. devrimci güçler adlı yapıyla kurduğu ilişki sebebiyle deniz gezmiş tarafından "işbirlikçi" ve "sahte devrimci" olmakla suçlanmıştır zamanında. hikmet kıvılcımlı, aydınlık hareketini "mao kalpazanlığı, cia sosyalizmi" diye nitelendirmiştir. maocu bozkurt lakabını boşuna kazanmamıştır. kendisine getirilen bu eleştirilere karşı intkiamını, aydınlık dergisinde yayınlanan mart 1979'da solun 49 fraksiyonu yazıdizisiyle almıştır perinçek, örgütlere mensup kişilere verdiği ayrıntılı bilgiler devletin çok işine yaramıştır.

    perinçek'in çıkardığı dergilerde hep mit karşıtı haberler yapılır, sol hareket kendisini mitçi olmakla suçlar. 70'lerde "faşist ordu" diye andığı kurumu 90'ların başında kürt illerinde soykırım yapmaka itham eden perinçek, irtica karşıtı çarka girince aynı orduyla kanka olmuştur. 6 ağustos 1979'da apocular hakkında "apocular denen cinayet çetesi, yalnız başına bri it güruhu, bir başıbozuk takımı değildir. bu çetenin yaptıkları işlerde devlet içindeki suç odaklarının, en gerici güçlerin damgasını bulabilirsiniz" diyen perinçek, pkk'ya "mit'in kurdurduğu ajan provokatör çete" ithamını yöneltirken, karşılığını "karşı devrimci, işbirlikçi kemalist" olarak alyordu. 90'ların başında milletvekili olmak için pkk hareketine yanaşmış, bekaa'ya ziyarete gitmiş, resimler çektirmiş, bu yeni tutumun kaymağını yiyemeyince hareketin "emperyalistler" ile işbirliği yaptığı gerekçesiyle gene tam karşısına geçmiştir. 1998'de atatürkçü irtica karşıtı olarak salınırken, bu kürtsever günlerinde yaptığı bir konuşma sebebiyle de hapis yatmıştır.

    perinçek'in ergenekon dava sürecinde öcalan'la kurduğu bu ilişkiden yargılanması trajikomiktir, orduya sızma çalışması ithamı ise pek yeni değildir, zira geçmişinde kara kuvvetleri devrimci subaylar örgütü ve şafak subaylar örgütü davaları da vardır.

    işte böyle bir insandır doğu perinçek. bir ara yeminini bozar ve bütün geçmişini tüm açıklığıyla anlatırsa türkiye'de çok taş yerine oturur muhtemelen. ama onu yapar mı, orası müphem.
4681 entry daha
hesabın var mı? giriş yap