57 entry daha
  • yoksunluk zamanlarında en iyi dost. kederlendiğiniz zamanlarda orada duranlar ve yaşadıkları maceralar. ben stargate serisi ile çok çok kötü bir zamanımda tanışmıştım. evden dışarıya çıkacak gücüm yoktu. bu adamlar sayesinde kendime geldim ve benim için yoldaş oldular. aralarındaki espriler sanki benim odamın içinde yapılıyordu. söyledikleri bilgece sözler benim için rehber oluyordu. öyle sıkıntılı bir dönemdi.

    bu adamlar sayesinde o dönemi atlatabildim. eminim ki bir çok kişi için de rehabilitasyon niteliğindedir. adamların ortaya koyduğu eser hayal gücünün sınırlarını zorlarken, dostluğu ve fedakarlığı çok net bir şekilde öğretiyor. size en yakınınızdan sesleniyor. korkularınız ile yüzleştiriyor. sizi siz yapan değerlerin hala yaşadığını gösteriyor. stargate kocaman bir dünya ve bu dünyada bir sürü şey oluyor. bu dünyada olan şeyler bizim ruhumuzda olan karmaşa ile aynı yerde.

    söylediklerinin ve yaşananların arkasında yatan şeyler inanılmaz. bir şekilde sizi o ruhu ve atmosferi veriyorlar. benim için en yakın dost olarak daniel jackson olmuştu. asgard bilge arkadaşlarım olmuştu. bu adamların yaşadıkları benim evrenimde de yankı bulmaya başlamıştı ve umudun kalmadığı bir dönemde sadece onlardan beslendim. bana dost oldular ve bunun için müteşekkirim. o dünyaya karşı olan sevgimi ifade etmek için kelimeler bazen yetersiz kalıyor çünkü kimsenin olmadığı bir zamanda onlar vardı. onların varlığı beni hayata bağladı. yaşadıkları maceralar benim maceralarım oldu.

    hüzünlü anlarda ben de hüzünlendim ve kaybedişlerde ben de onların çektiği acıyı paylaştım. bunu dünyada verebilecek çok az yapım vardır. stargate de onlardan bir tanesi. en vurucu tarafı samimi olması. mahallemizden birilerinin çıktığı maceralar gibi görüyorum genel olarak. yaşadıkları maceranın ortasında siz oluyorsunuz ve paylaştıklarınız daha da derine iniyor.

    brad wright'ın yarattığı dünya büyüyerek kocaman bir yere geldi. bu dünyada bir sürü şey oldu ama baki kalan tek şey vardı " samimiyet". sadakat içinde bu insanlar bir şeyler yaptılar ve maceralarını bizimle paylaştılar. o kadar fazla şey yaşandı ki, arka arkaya koymak ve üzerine düşünmek için bile kitaplar dolusu materyal demek. arada söylenen bilgece sözler hayatın içinde kullanılabilecek mottolar haline geldi.

    bu adamlar gerçek olan bir şeyi paylaştılar, ne kadar bilim-kurgu olsa da. önemli olan da buydu zaten. arkadaşlık ve insan aklının sınırlarını zorlayan gerçeklik ile bambaşka bir pencere açtılar. bu pencerenin adı stargate oldu ama bizim için adı dostluktu.
77 entry daha
hesabın var mı? giriş yap