5 entry daha
  • bu suyun bebek bezi ve ped reklamlarında başrolde yer almasının sebebi, reklamların bire bir gerçeklik esas alınarak yapıldığı takdirde izleyicileri tiksindirme, mevzubahis ürünü alışveriş reyonlarında gördüklerinde hedef kitlenin köşe bucak kaçma olasılığı olmasındandır.

    düşünün, ailecek sofrada oturulmuş, show tv ana haberdeki hayvanlar alemini izleniyor. birden araya reklam giriyor, kadının teki elinde bir pedle gelip "bakınız ne kadar da koruyucu" diyerek tüp içerisindeki hafiften pıhtılaşmaya başlamış kanı bocalıyor pedin üzerine. kan görünce fenalaşan izleyiciler iptal oluyor, geriye kalanlar olayın şokunu atlatamadan diğer reklam başlıyor: bu sefer de başka bir kadın gelip bebeğinin bezini değiştirmeye yelteniyor, "öff bu bezler de bebeğimi hiç rahat ettiremiyor" diyerek üzerinde kahverengi topaklar oluşmuş boklu bezi kameraya gösteriyor (bez yere dikey açıda tutulduğundan bok topaklarının yavaşça aşağıya doğru kaydığını hayal ediniz). belki belli bir kısım izleyici eğlenecektir bu reklamları görünce, ama çoğunluk göz önüne alındığında bok ya da kan görüntüleri pek de çekici olmayacaktır.

    böylesine gerçekçi, ve tüketiciye karşı dürüst reklamlar yapılmamasının sebebi işte bu tiksinçliği engelleme kaygısıdır a dostlar. ha tabi şöyle bir şey de var (bkz: reklamın iyisi kötüsü olmaz)
65 entry daha
hesabın var mı? giriş yap