70 entry daha
  • iyi film.

    ancak hikaye farklı zaman dilimlerinde 6 koldan gidiyor ve hikayeler arasında sıkça geçiş yaşanıyor. yani en azından filme girmeden önce patlamış mısır almayın. hatta bence iş çıkışı da gitmeyin.

    tabii her sinema izleyicisi bu gibi durumlara hazırlıklı olmadığı ve film izlerken böyle bir eforu sarf etmek istemediği için "yarısında çıkabiliyor". buraya kadar bir şey yok, herkes 6 koldan anlatılan bir filmin temposuna ayak uydurmak ya da uydurabilmek zorunda değil.

    ancak "takip edemedim", "takip etmeye uğraşasım gelmedi", "yanımda manita vardı" vs. demek yerine bu filme çok kötü diye çamur atarsan komik olursun. kusura bakma ama bu durumda senin su katılmamış bir geri zekalı olduğun ihtimalini de göz önüne almamız gerekir.

    filme dönersek ben filmin pek bir eksiğini bulamadım. uzundu fakat tempo düşmediği için sıkılmadan izledim. aslında filmin ilk 30 dk.sında hikayeleri takip etmek çok kolay değildi ama sonradan insan alışıyor ve karakterlerle "tanışılınca" geçilen hikayeye birkaç saniyede uyum sağlıyor. yine de kaçırılan detaylar elbette vardır ve bu detaylar için film bir kere daha izlenebilir.

    o değil de tom hanks falan diyoruz, hugo weaving bariz o'ndan daha iyi bir oyuncu, ama o hanks gibi star değil tabii... bu filmde de adamın "kötü adam" oynama yeteneğini sınırlarına ve dibine kadar kullanmışlar. bir daha da adamın bu yönü bu kadar kullanılamaz. izleyince ne demek istediğimi anlayacaksınız.

    sonuç olarak, filme gidin ama nasıl bir film olduğunu bilerek gidin. zira böyle iyi ve sıradan olmayan filmler her zaman gelmiyor.

    --- spoiler ---

    wachowski'lerin sonmi'nin hikayesinde animatrix'teki the second renaissance'la birebir aynı hikayeyi anlatmış olması da hoşuma gitti bu arada... orada da b1-66er diye sahibine atar yapan, isyankar bir android vardı hatırlarsanız.

    ayrıca filmle ilgili olarak;

    (bkz: kaos teorisi)
    (bkz: kelebek etkisi)

    --- spoiler ---
583 entry daha
hesabın var mı? giriş yap