2 entry daha
  • merkezin adında sanat kelimesi geçer. ancak tanılamada sanatsal herhangi bir argüman kullanıldı mı diye sorarsanız kimse size evet diyemez. çünkü hiç bir tanılama komisyonu içinde müzik ya da resimle alakalı bir öğretmen ya da eğitimci yoktur. varsa yoksa iq testi. 130'u geçti mi tamam üstün yetenekli oluverir öğrenci. müzikle bir alakası olmasa da vakit geçsin elinde bir de enstrüman olsun diye müzik öğretmeninin önüne atılır. iyi de çocuğun müzik yeteneği ya yok ya da az, ilgi desen müzik sınıfına dalıp piyanoya, orff çalglarına saçma sapan parmak atmaktan ibaret. bu ortamı bilmeden "oh be sonunda istediğim etkinlikleri yapabileceğim öğrencilerim olacak" diye buraları tercih eden müzik öğretmeni ilk dönemin sonu gelmeden "buradan nasıl kurtulurum?" demeye başlar. dönem başında çocukların üzerine özveriyle eğilen öğretmen zamanla anlar ki müzik, resim gibi dersler bu "üstün yetenekli" öğrenciler için iyi vakit geçirme araçlarıdır. aileler için "oğlum-kızım onu çalıyor bunu da çalıyor" tandanslı tatmin cümlelerinin tümlecidir. kurum idaresi ise öğretmenden küçük mozartlar yaratmasını bekler. öğretmen de sonunda anlar ki sırf iq'su 130 üzerinde diye müzikle alakası olmayan, kafasında ne ritimsel ne ezgisel faaliyet geliştirmeyen egosu şişik çocuklara özel ilgi göstermektedir. o yüzden sene sonu etkinliklerinde onca öğrenciye rağmen tesadüfen müziğe ucundan yetenekli ve çalışkan bir kaç öğrencinin iq'su normal öğrencilerin de rahatlıkla çalabileceği seviyelerde basit şarkılar çalarak yaptığı dinleticikler dışında müziksel pek bir faaliyet olmaz.

    üstelik dünyanın en saçma evrak yüküne maruz kalmıştır. her öğrenciye özel yıllık ve günlük planlar hazırlamak zorundadır. üstüne işlediği dersi ve yoklamayı ders defterleri haricinde internetten e-bilsem denen sisteme işlemek zorundadır.

    eğer bu kurumlarda mutlu mesut çalışan işini severek yapan müzik-resim öğretmenleri olsun isteniyorsa tanılama esnasında mutlaka müzik ya da resim alanında uzman kişilerce sadece müzik ya da resim üzerine yeteneği olan, iq tesiyle alakasız gerçekten müziğe ilgili ve yetenekli öğrenciler değerlendirilmelidir. yoksa %25 fazla ek ders için bir ton evrak yükü çekilmez. üstelik meslek lisesinde çalışan bir müzik öğretmeni olarak öğrencilerime haksızlık ettiğimi anladım. ben ders anlatırken biri bi haylazlık yaptığında arkadaşlarının önünde bir ton laf edip itin götüne sokuyorum, uzatırsa disipline veriyorum yani kalbini kırıyorum ama bilsemdeki öğrenciye sırf iq'su 130'un üzerinde diye mozart muamelesi çekiyorum. üstelik dersi birebir işlediğim halde ilgisi bende değil, piyanoya gitara paramak atıp duruyor. çünkü çocuğun müzikle alakası yok!
38 entry daha
hesabın var mı? giriş yap