10 entry daha
  • komplo teorisidir.

    conflict of interest: elektrikli veya fosil yakıtlı araçlarla ilgili bir beyanım yoktur.

    günümüzde bile elektrikli otomobillerin fosil yakıtlılara göre önemli dezavantajları vardır. bu yüzden piyasada oldukça az sayıda bulunmaktadır. önümüzdeki yıllarda elektrikli araçların teknolojisinin gelişmesi ve fosil yakıt fiyatlarının artması ile daha cazip hale gelebilir ve piyasada hakim duruma geçebilir.

    ayrıca 1996 yılında durum elektrikli araç aleyhine olmak üzere daha kötü idi.

    elektrikli araçların bugünkü mevcut dezavantajlarını örnek vererek sayayım:

    - elektrikli araç daha pahalıdır. renault fluence ze dynamic 64900 tl'dir. bu fiyata batarya dahil değildir, dolayısıyla batarya araba sahibine ait değildir. yılda 10k kilometrenin altında kalmak üzere ayda 83 euro batarya kirası vereceksiniz. kilometrenin artış durumuna göre aylık batarya kirası 200 euronun üzerine çıkabilir. renault fluence dynamique 1.5 dci 53350 tl'dir. motoru-benzin deposu dahil.

    - elektrikli araçların menzili kısıtlıdır, batarya özel istasyonlarda uzun sürelerde dolar. renault fluence ze'nin menzili 160 kilometredir. özel istasyonda özel koşullarda 10 dakikalık şarjla 50 kilometre menzil kazanılabilir. ev tipi şarjda süre çok daha uzundur. renault fluence 1.5 dci'nin 1000 km üzerinde menzili vardır. herhangi bir benzin istasyonunda 1.5-2 dakikada 1000 km menzil doldurmak mümkündür.

    - batarya zamanla bozulmaktadır. bu bozulma bazen umulandan çok daha kısa sürede olabilir. bir de burası. (alt taraflar)

    günümüz için hybrid araçlar tasarruf yapmak için uygundur. tek dezavantajı fiyatının pahalı olmasıdır. devlet tarafından vergi kolaylığı sağlanırsa ülkemizin petrol ihtiyacını azaltabilir. ancak gelirleri ağırlıklı olarak dolaylı vergilere dayanan ülkemizde bu vergi indirimini yapmak imkansızdır. motoru 1.3 lt'nin altında dizel hybrid otomobil şu anki türkiye koşullarına çok uygun olacaktır.
10 entry daha
hesabın var mı? giriş yap