87 entry daha
  • .. stan lee radyoaktivite düşkünüydü. radyoaktif bir örümceğin ısırığı peter parker'a bir örümceğin güçlerini ve yeteneklerini vermiş, fantastik dörtlü kozmik ışınlara maruz kalmış, bruce banner gamma ışınına (daha fazla radyoaktivite) maruz kalınca hulk'a dönüşmüş ve matt murdock kamyondan düşen (evet gerçekten kamyondan düşen) bir radyoaktif izotopun gözüne gelmesi sonucu kör olmuş ama radara sahip olup daredevil olarak suçlularla savaşmaya başlamıştı.

    bu kadar radyoaktiviteden sonra, her yarattığı karaktere garip bir ortaya çıkış hikayesi yazmaktan sıkılan lee, 1963'de jack kirby ile süper güçlere sahip x-men adındaki gençleri yarattığında pes etti, ve mutant olduklarını, yani doğuştan bu güçlere sahip olduklarını söyledi.

    x-men tutmadı, 1970'de yayınlamayı bıraktılar...

    ama 5 yıl sonra yeni marvel yönetimi x-men'i baştan ele almak istedi. eski ekibe storm, wolverine, colossus, nightcrawler gibi sonradan hit olacak karakterler ekleyip tekrar yayınlamaya başladılar. ve bu yeni x-men ilk sayısından itibaren herkesin beğenisini kazandı.

    aslında herkesin diyemeyiz. stan lee'nin, storm'un "hava durumunu kontrol etme" gücünün saçmalığından yakındığı dilden dile anlatılıyordu.

    yani colossus'un derisini "organik çelik"e dönüştürmesi (organik çelik ?), nightcrawler'ın ışınlanması normaldi de, "hava durumunu etkileme yeteneği" imkansız gelmişti. bunu diyen de hulk'u ve gümüş kayakçı'yı yazan adamdı. gümüş kayakçı - uzay "boşluk"unda kayak yapan adam.

    the physics of superheroes, james kakalios
81 entry daha
hesabın var mı? giriş yap