35 entry daha
  • ünü sinema dışına taşan karakterlerdendir. çevresindeki kişilerle dahi çok fazla yakın olmaz. genelde ilişkileri iş ilişkileri şeklindedir. guti hernandez ile ilgili bir röportaj okumuştum beşiktaş'taki zamanlarında. gazetede 'michael corleone gibi yakınındakilerle dahi mesafelidir' gibisinden bir ibare vardı. fernandes için de michael corleone gibi deniyor. bu tip çok yakınındakilerle dahi her zaman mesafeli olan, az konuşan, çok iş yapan insanlar için 'michael corleone gibi' deyişi kullanılıyor genelde. michael corleone için en uygun ifade 'saman altından su yürüten' olur aslında.

    ilk filmin sonlarında babası öldüğünde tüm düşmanlarını temizletmişti sessiz sedasız. bunu yaparken de düşmanlarının hiçbirine renk vermemişti. eniştesini de abisini de sinsi planlarla öldürtmüştü. kız kardeşinin düğününde 'ben ailem gibi değilim' dese de aslında tam bir mafya babası özelliklerine sahipti. soğukkanlı, sabırlı ve acımasız. babasıyla yaptıkları konuşmasında babası kendisi için milletvekili, başkan gibi hayallerinin olduğunu söylese de kendisi ikinci filmle birlikte ülkenin bir numaralı suçlusu olmuştu.

    ülkenin en büyük mafya örgütünün başında olmasına rağmen bir türlü mat edilememişti. mahkemeler, polisler, hakimler, milletvekilleri, suikastlar hiçbiri michael'ı alt edememişti. insanı öldürmeyen şey güçlendirir misali michael kendisine kurulan tüm komplolardan kurtulduktan sonra tıpkı ilk filmde olduğu gibi düşmanlarını temizlemişti. yahudi iş adamı ülke ülke kaçmıştı kendisinden. pentangeli fbı gözetiminde kalmıştı. abisi, kız kardeşi, karısı da kaçmıştı. gazabından herkes korkmuştu. yanında sadece tom hagen kalmıştı ki onunla ilişkileri de iyi değildi.

    güçlendikçe hırçınlaşan, hırçınlaştıkça da yalnızlaşan bir adamdır o. citizen kane'den beri işlenen 'güçlü ve yalnız adam' portresinin sinemadaki en iyi temsilcisidir. mahkeme salonuna girişte pentangeli'ye attığı bakışla da, abisinin infazını verdiği işaretle de ve abisinin kendisine ihanetini öğrendiği sahnede gösterdiği tepkiyle de unutulmazlardandır. o ailesini ayakta tutmak için mücadele verirken, kendi ailesini evliliğini ayakta tutamayan birisidir.
115 entry daha
hesabın var mı? giriş yap