24317 entry daha
  • çok doluyum be sözlük.

    bir kız sevdim. evlenmek istedim. aileden kimse istemiyor. kız bizim bi akrabanın tanıdığı. o akrabanın düğününde tanıştık. düğünde hep bu kızlardan (kardeşi ile birlikte) uzak durun sizin cocugu kaparlar. yamanırlar gibi bi tavir vardi herkeste. dugun evinde aynı evde kalmamıza ragmen ne kızda ne kardesinde böyle bi tanisma girisimi, laf atma, sohbet acma falan da olmadı. dugun oldu bitti. bi kere bi tanistik sadece sigara icerken nerede okuyorsun ne yapiyorsun falan. telefonlar bile alinmadi karsilikli. dedim ya sadece ne yapiyorsun ne ediyorsun falan.

    sonra dugun oldu bitti. aradan bi ay falan gecti. hic bi geri dönus olmadi kizdan. zaten telefonu falan yoktu. soy adını bile bilmiyordum. sonra babasının eski yaptigi işten faydalanarak soyadını buldum babasının googledan sonra da kızın tabii. sonra twitterını sonra oradan konuşarak telefonunu aldım. istanbula her gittigim firsatta bi sekilde onu aradim. bi sekilde o da geldi gorusmeye hani tanidik hesabi. ama ilk seferlerde biraz yokuşa sürdü görüşme işini. bi cumartesi görüştü pazar satmaya kalkti falan. sonra triple falan anca satmaktan vazgecti.

    trip demişken. benim ön yargilarim vardı ilk başlarda. cunkü ilk baslarda düğünde söylenen "bu kızlardan uzak dur" lafi bana da söylenmişti. ben de duymuştum ve hep bi şüphe ve temkin içerisinde davrandım. trip attim. alınganlık yaptim. acaba dedikleri gibi mi diye. sürekli altında bişi olan sorular soruyordum. sürekli bi cakallik pesindeydim. kız da hepsinin farkındaymış meger. ben kızı sürekli içten pazarlikli, tikky bişi saniyordum. ama tanidikca ne kizin tikkyliği kaldi ne içten pazarliği. megerse cok safmiş. idareliymiş. eveti hayiri bilirmiş. anlayişliymiş. ara bulucuymuş. idare ediciymiş. tanidikca farkettim ve ön yargilarim yavas yavas silindi ve daha cok sevmeye basladim.

    sonra evlenme teklif ettim.

    sonra aileme actim durumu. genel kanı şu ki.

    kızı kimse istemiyor. sebebi de dengim degilmiş. sen kimsin derseniz. ben asistan doktorum. uzmanliği kazanmiş olanlardan hani. o 2 yıllık ithalat ihracat okumuş. sonra özel okula dikey yapmiş. ekonomiye. sonra babası iflas etmiş. bırakmış okulu. acik ögretim ithalat ihracat okuyor. bi yandan da ithalat ihracatla ilgili bi yerde calişiyor.

    herkesin agzinda tek kelime. "bi doktor. bi ogretmen bulaydın."

    babam işin direkt ekonomik boyutunu söylüyor. "cift maas almak varken tek maasla neden sürüneceksin" diyor.

    annem ben bu kizlari biliyorum. bu kiz sana uygun degil. bana dügünde gelip "bu kızlara dikkat et cocugunu kaptirma dediler" diyor.

    teyzem " bunlar seni kandirmiş. bu kiz herkesin tadını kacirmaya degecek biri mi. bi daha düşün" diyor.

    eniştem "dengin degil." diyor.

    yani herkes bi dohtur bulaydın eyiydi. diyor. ve beni arkadasimin kandirdigini düşünüyor. yamandiğini yani. ya da ne sikimse işte.

    ....
249686 entry daha
hesabın var mı? giriş yap