• sopsy.com adresinden ulaşılabilen yeni bir "e-ticaret altyapısı" sağlama kuruluşu.

    tasarımları şık, ilgi çekici gözükse de, dediklerine göre sadece paypal üzerinden ödeme alınabilmesi, subdomain üzerinden işlem yaptırması, 240 tl gibi cüzi bir miktarda hizmet sunmayı vaadetseler de bu hizmetin tam olarak ne olduğunun belli olmaması eksi yönleri gidi duruyor.

    şu haliyle gittigidiyor'dan bir dükkan açıp onun üzerinden satış yapmak veya başka bir e-ticaret altyapısı sağlayan siteden belki daha kötü tasarımlı ama daha düzenleme yönelik, hem de kendi domainin üzerinden istediğin bankayla satış yapmak bu tarz bir aksiyona girmekten daha mantıklı açıkçası. hem milyonlarca kişiye ulaşıyorsun, hem de ödeme şansın falan daha fazla. sadece tasarıma da 240 tl verilmez.

    edit: bir yazar arkadaşın mesaj yoluyla belirttiği üzere aklıma gelmeyen bir eksiyi daha yazalım; fatura meseleleri falan nasıl olacak hacı? gittigidiyor benzeri sitelerden yapılan alışverişlerin maliye bakanlığınca ciddi takibe alınma aşamasında olan güzel ülkemizde insanlara bu kadar kolay dükkan açma şansı verip bunu nasıl vergilendirecekler gerçekten merak ediyorum. sopsy mi kesecek faturayı, sopsy'le müşterileri arasındaki vergisel ilişki nasıl olacak. herhalde düşünmüşlerdir.
21 entry daha
hesabın var mı? giriş yap