• 32. uluslararası istanbul film festivali'nde izleme şansına erişebileceğiniz ancak klişeler denizinde boğulmaktan kurtulamayacağınız bir ingiliz filmi.

    kanser yüzünden ölmek üzere olan marion* zamanının önemli bir bölümünü yöresel bir koroda mutlu bir şekilde şarkı söyleyerek geçirmektedir. yaşlılardan oluşan bu koronun bir yarışmaya katılacak olmasıyla artan provalar marion'ın sağlığını da etkiler. bu durumdan memnun olmayan ilk kişi şüphesiz ki marion'ın kocası arthur'dur. arthur* herkesin kafasında yer alan aksi ihtiyardan başkası değildir; söz konusu eşi değilse mutluluğa yakın her şeyden nefret eden ve oğluna bile sevgisini göstermeyen birisi. dolayısıyla filmin temelinde marion'dan öte arthur bulunur. zamanla eşinin rahatsızlığının kaçınılmaz boyutlara ulaşmasıyla arthur, hayatta yaşamaya değer şeyleri keşfetmeye ve eşi dışındaki insanları da hayatına dahil etmeye başlar.

    tahmin edilmesi gereğinden kolay bir senaryoya sahip song for marion, söz konusu korodaki yaşlı insanlardan bile yaşlı klişeleriyle izleyiciyi güldürmeye ve üzmeye çabalayan ancak vasat bir kendini iyi hisset filminden ileri gidemeyen bir eser olarak hatırlanacaktır muhtemelen.
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap