6 entry daha
  • merkezi sinir sistemine sahip birey olgusunu barindiran canlilarin insanda oldugu gibi yasama hakkina sahip olduklarini savunan ve ayrica gunumuz gida endustrisine karsi politik tavir sergileyen bir anlayistir.
    veganlik vejetaryenlikten farkli olarak henuz hayatta olan hayvanlardan alinan urunleri de reddeder. bunun nedeni ise urunu alinan hayvanlarin bu surecte ayni iskencelere maruz kaliyor olmalari ve surecin sonunda olu hayvan yan urunu olarak topluma hizmet edecek olmalaridir.
    veganlar veya vejetaryenler et seven diger insanlar tarafindan standart soru ve bakis acilarina maruz kalmaktadirlar. bu durum ozellikle farkli dusuncelere sahip bireylerin yer bulamadigi toplumlarda daha da yaygindir.
    vejetaryenlerin ve veganlarin yetersiz beslenmeleri ile ilgili bir cok hurafe bulunmaktadir. ancak bu ustunde fazlaca durulmadan ortaya atilan yetersiz beslenme teorileri tamamen yanlistir.
    bu sahislar ayni zamanda etrafindaki insanlara defalarca dert anlatma, alay konusu olma ve deli muamelesi gorme gibi durumlara maruz kalmaktadirlar.
    veganlari en zor anlayan gruplar icerisinde dindarlar buyuk yer tutar. ınsan temelli olan ilahi dinlerin onemli savlarindan biri olan hersey insan icindir anlayisina tamamen ters duran bir durumdur ve onlara gore hayvanlar kesilirken zevk alirlar...onlar yenmek icin yaratilmistir ayni kadinlarin sikilmek icin yaratildiklari gibi.
    veganlar solcu olmak zorundadirlar.
    ınanilanin aksine zengin, parali kokos sus kopegi tasiyan kasarlar degillerdir.
    saglik icin bu olaya girismemislerdir, saglik acisindan faydalarini insanlara bir karsi tez daha sunmak icin anlatirlar.
    veganlar" kopekleri cok severim lutfen onlari itlaf etmeyin yaziktir "diye eylem yapip cikistada donerciden doner yiyenler gibi degil tum hayvanlarin yasam hakkini savnurular.
    ve son olarak veganlar nedeni halen arastirialan bir konu olan et severlerin olumsuz tepkilerine maruz kalirlar. genelde et yiyenlere saygisizlik etmemek icin ayni sofrada oturma inceligini tiksine tiksine gostermesine ragmen, ustune ustuk bu incelikler gormezden gelinip kisi et yemediginden dolayi alaya alinip, icgudulerine yenilmis etinin basina yumulmus kopek hiriltilarina benzer tepkliere maruz kalabilirler.
1045 entry daha
hesabın var mı? giriş yap