84 entry daha
  • vasatın biraz üstünde bir film mama

    --- spoiler ---
    paranormal activity’nin kalitelisi ve konusu olanı gibiydi. eli yüzü düzgün bir film. ayrıca birçok korku filminden parçalar taşıyor; the ring olsun, the grudge olsun, dark water olsun, film japon korku filmlerinin düsturu olan "ölen bir insanın ruhu huzura ermemişse, huzur bulana kadar musallat olur" prensibini uygulamış. son zamanlardaki korku filmleri arasında -sonu her ne kadar tatmin etmemiş olsa da- en iyi gerilim atmosferini yaratan sinister'e öykünmüş ve hatta bir sahne de (flashlı sahne) saw 1’in en gerilimli sahnesinden alınmış. film orman, kulübe, çalı çırpı, vucüda giren şeytan gibi evil dead öğeleri de taşıyor… sonu duygusal olmuş yalnız...

    korku filmi çekmek bu çağda çok zor. zamane korku filmleri sırtını genelde ses efektlerine dayıyor, ki bu film de sinister’in ustalıkla yaptığı bu tekniğe bel bağlamış. (sinister’de hani youtube’da sakin sakin bir şey izlerken, aniden bağırtılar, ses efektleri arasında o göt kız çıkar ya ortaya, işte o teknik) sırtını sırf buna dayayınca tabii bir noktada her şey tahmin edilebilir oluyor, aşırı sessizlik olduğunda “hah şimdi geliyor amk hayaleti” diyorsunuz bir kere… hele o aksi teyzenin eve gelişinde başına gelecekleri tahmin etmek de zor değildi ve korkutmaktan çok güldürdü, “git amk git, sok burnunu her şeye amk karısı, git git de gör ebenin amını” tepkisiyle gülüyorsunuz tabii.

    insan etkisinden kurtulamayacağı bir korku filmi izlemek istiyor, ancak bu çağda bu kadarıyla yetineceksin artık, vasat bir çağda vasatın üstü de iyidir… ki ben 7 yaşımdayken izlediğim evil dead yüzünden yıllarca korku dolu rüyalar görmüştüm. amk 7 yaşında çocuğa evil dead izletilir mi lan? video çağıydı bir de ha… videocudan alınan filmler, genç kurtadam michael j. fox, gazino teypleri, zeki müren'ler, emel sayın'lar, efendim, yağdır mevlam su derken ağlamalar, ateş böceği ercan, komedi dans üçlüsü, 80'lerde çocuk olmak işte… neyse o başka konu. evet.
    --- spoiler ---
79 entry daha
hesabın var mı? giriş yap