395 entry daha
  • göründüğünden çok daha derinlikli film, pas geçilmemeli. nacizane fikirlerim;

    --- spoiler ---

    hayatta nasıl kimse göründüğü gibi değildir dersi gibi film. dan komplike görünüyor, ama değil. sadece bencil ve egoist. larry basit görünüyor ama değil. ne istediğini bilen ve kazanma takıntılı biri. dan larry e annayı tanımıyorsun dese de larry "depresif insanlar mutlu olmak istemezler" içerikli konuşmasıyla her şeyin ne kadar farkında olduğunu gösterdi. kendisiyle yaşayarak kendini mutsuzluğa mahkum eden bi kadınla yaşamayı isteyen bi erkeğin sıfatı basit değil ancak "hastalık derecesinde takıntılı" olabilir.

    alice masum ve aşık genç kızmış en suçsuzmuş gibi ama alice in dan in yazdığı kitaptaki tek bir şeyi bile yaşamadığına eminim.. en azından ben larrynin "senle ilgili hangi kısmı yazmamış" sorusuna verdiği "gerçeği" cevabını böyle yorumluyorum. alice sadece yalanların içinde varolabilen ve kısır bir kendini reddetme döngüsünde yaşayan biri. muhtemelen hayatı boyunca kendine ve herkese yalan söyleyecek.

    alice ve larry arasındaki konuşmaysa filmin içindeki en samimi sahneydi ve ikisinin arasındaki ilişki gerçek duygulara en yakın olanıydı bence.

    çünkü danin annie ye hissettiği şey = elde edememeden kaynaklanan arzu.
    annie nin dan e hissettiği şey = kendini sabote etme
    larry nin annieye hissettiği şey = sadece sahip olma dürtüsü *
    alice in dan e hissettiği şey = yalanlarına onunla birlikte inanacak ve gerçeği sorgulamayacak birini bulmak. bu yüzden dan gerçeği sorguladığı anda annie seni artık sevmiyorum dedi..

    alice ve larry arasındaki ilişkiyi analiz etmek gerekirse,
    alice içten içe larrynin kendisini görmesini istedi. baştan beri larry ile olan tüm konuşmalarında yalan söylediğini belli etti. ama larrynin gerçekten görebileceği kadar yalanlarının üzerini kaldırmaya korktu. larry alice ten ilk gördüğü ve yüzüne dokunduğu andan beri etkileniyordu ama larry için hayat kazanılması gereken bir oyundu ve alice o kazanılması gereken şeyler listesinde değildi. yani ikisi için de gerçeklere yer yoktu ama birbirilerini içten bir şekilde istediler.. hatta larry nin annie ye sen kadınsın o sadece bi kız diyerek kendini kandırma/durumu mantığına oturtma çabası takdire şayandı.

    kendime en yakın hissettiğim karakter annie bence bu hikayenin en ağır mazoşisti. bi insan sürekli mi kendini sabote eder ? başka bi adamı mutsuz etmemek için kendi mutluluğundan vazgeçecek kadar pes etmiş. muhtemelen hayatı boyunca her şey için kendini suçlamış. kendini mutluluğa değer görmemiş. kalıplarını asla kıramamış. bi kereliğine kırıp gerçekten mutluluğu yaşayabileceği anda da karşındaki adamın kendini o kadar da sevmediğini ve incineceğini anlayıp güvenli depresyonuna geri dönmüş biri. az daha bencil olsaydı ve bu kadar korkak olmasaydı dan in de larry nin de kıçına tekmeyi basardı bence..

    kısaca bunların 4ü de umutsuz vaka anacım. hoh ne eyyorladım be.
    --- spoiler ---
230 entry daha
hesabın var mı? giriş yap