19 entry daha
  • turkiye'de yasiyor olsaydim dahil olacagim etkinlik. sebebi cok basit, burada herkes kurdugu cumleleriyle var. bu sitede duzenli olarak yazi yazan birini hic gormeseniz bile cok yakindan taniyabilirsiniz. her entry'de okudugumuz entry sahibinin ic dunyasina yolculuk yapiyoruz. herseyi kurgulamis bile olsa, onun o kurguladigi dunyayi ogreniyoruz, bazen hayran kaliyoruz. burada elbiseler yok, acaba ne derler dusuncesi mumkun oldugunca bastirilmis. daha ne olsun?

    ama yurtdisinda yasayanlar icin bu is biraz yas. ornegin; benim icin, abd'de olacak, o yetmedi yasadigim sehirde olacak, guzel ve akilli olacak, bosta olacak, beni begenecek felan, ugrasmaya degmez. sanirim eksi sozluk benim turkiye'yle olan tek baglantim. onu da yavsak yavsak sonu hicbir yere gitmeyecek hatun muhabbetlerine harcayacak zamanim ve enerjim yok. sanirim yurtdisinda yasayan suserlerin cogu da benim pozisyonumdadir (yoksa degil mi lan allahsizlar!). yani new york zirvesi, chicago zirvesi felan yapilmis da olabilir tabi ama haberim yok.

    onun yerine gidiyorum ev partisine, gece klubune, spor etkinligine. hic kesmedi, envai cesit internet sitesi var, arkadasin arkadaslari var. olmadi okuldan is yerinden kankalar var, onlar baglanti saglar. mevsimden mevsime fuck buddy'ler, uzun soluklu kiz arkadasliklar. ama turk yok hayatimda, eksi sozluk haric. gerci iki tane vardi uc yil once (hem de ayni donemde, gelince cifter cifter geliyor serefsizler), onlar da turkiye'ye dondu. sozlukte beni taniyan iki kankam var, onlarla gorusuyorum bir tek turkiye'ye yolum duserse. onlar da sadece kanka, cinsel bir sey yok.

    bilmiyorum baskalarina da oluyor mudur, ama ben doksanli yillari ozluyorum. cokca da o gunlerin bize daha saf ve mutluymus gibi gorunen turkiye'sini. ama en cok da o zamanki arkadasliklari. sonrasi malum, hayatin akisina biraktigimiz yasantilar ve facebook'a emanet ettigimiz iliskiler. ustune her gecen gun cirkinlesen ve yasanmaz hale gelen bir ulke. herhalde birseyler yapacak olsam sozlukte, kanka yapardim kendime. mesela biliyorum, immanuel tolstoyevski benim yasadigim sehirde yasaydi cok iyi kanka olurdum onunla. guru da olabilir. benim yas grubumdan, benim gectigim yollardan gecmis insanlar bunlar. daha onlarcasi var ama tanidik isimleri vereyim de digerleri bana kalsin, hehe. yazdiklarini okudugunda kafa dengi oldugunu goruyorsun, badin yapiyorsun, okudukca okuyorsun. ama yetmiyor. bazen cani cekiyor insanin oturup sabaha kadar turkce muhabbet edecegi, efkar yapacagi, oyun oynayacagi kankalar. gerci turk her yerde ama burada hazir fikirlerini beyan etmisi var, adamin cibiliyetini biliyorsun. evet evet yazarken karar verdim. yurtdisindakiler icin daha mantiklisi;

    (bkz: sozlukten kanka yapmak)
14 entry daha
hesabın var mı? giriş yap