59 entry daha
  • 5 yıl kadar beslediğim yeşilin farklı tonlarında görselliğe sahip olan hayvan.. kuyruk kesimindeki bir enfeksiyon nedeniyle hayatını kaybetti*.. bu ev arkadaşını beslemek uğruna tüm yeşil renkli bitkilerin isimlerini öğrendim ve hayat adına büyük katkılarından birisi bu oldu başka var mı bilmiyorum:)
    evin en sıcak ve yüksek köşesinde sabit bir şekilde durmaktan büyük mutluluk duyar bu hayvan.. ama öyle saatlerce aynı pozisyonda durduğuna bakmayın korku ve panik anında çok hızlı bir hayvan olmaktadır ve zarar verebilmektedir.. bu zarar genelde güçlü kasları olan kuyruğu ve keskin olan tırnaklarıyla oluşmaktadır.. siz ne kadar fazla ilgilenir ve çevresinde olursanız sizi o kadar tehlikesiz olarak görür ve tepki vermeyi bırakır, sizde bana alıştı dersiniz.. ama nihayetinde soğuk kanlı olmasından ötürü zerre kadar sevgi yoktur size karşı.. soğukta kalırsa kuzu gibi olur ve sizin elinize almanız ve sevmeniz daha kolay olur zira eliniz ortamdan sıcaktır ve hayvanın soğuktan ötürü kan dolaşımı zayıflamıştır..
    evde besleyecek olanlara tavsiyem kocaman bir yaşam alanı oluşturmanız ve orada beslemeniz, küçücük teraryumlara hapsetmeyin..
    özetle bu hayvan
    kemik gelişimi için uv ışını ister,
    deri değişimi ve hijyeni için uygun nem ister,
    kan dolaşımı için sıcak ister,
    sağılığı için sürekli temizlik ister,
    damak zevki için taze yiyecekler ister,
    ara ara besin takviyeleri ister,
    özgürce dolaşabilmek için büyük bir alan ister..
    bir anlık sevda ile alıp hayvanı perişan etmeyin..
20 entry daha
hesabın var mı? giriş yap