3 entry daha
  • izmir'de akepenin oyunu moyunu arttıramayacağı seçimdir. zira izmirdeki cemaatçi oranı %20'den fazla değildir. şimdiye kadar aldığı oyların bir kısmı genelde gecekondu kesimlerindeki, "yiyor ama çalışıyor", "burayı alamadıkları için böyle, alsınlar da hizmet görelim" zihniyetli kısmen apolitik ama milliyetçi, atatürk'ü seven ve saygı duyan adamlardan gelen oylardı. aradan geçen yıllarda bu kesimin bilinçlenmesi de, tepkilenmesi de gecikmedi.

    akp'nin izmir'de büyükşehir sınırları içinde alacağı tek bir belediye bile olmayacaktır. ancak merkez dışındaki küçük kasaba belediyelerinden en fazla 1 veya 2'sini götünden terler aka aka %1-2 puan fark ile alacaktır.

    ama ben esas istanbul ve ankara'dadan umutluyum. mhp zaten kendi tabanındaki kemalist kesimi komple kaybetti. istanbul'da artık %5-6 civarı bir oy alıp gerisini chp'ye kaptıracaktır. üstelik sarıgül gibi efsaneleşmiş, sağ seçmenin de sevdiği bir belediyeci aday olursa topbaş falan hikaye olur. tayyip kendisine ilerde rakip olmasın diye güçlü bir figürü aday yapamaz istanbuldan. ankara'da da gökçek bir hayli yıprandı. istanbul'un aksine belediyecilikte tökezleyen akepenin işi ankara'da zor. zaten 2009'daki seçimi %38 gibi bir hayli düşük bir oyla almıştı.
600 entry daha
hesabın var mı? giriş yap