5 entry daha
  • turkiyedeki twitter tutuklamasiyla ilgili ingiltereyi ornek gosteren, cok bilgili arkadasa, birilerini ingilteredeki olayin yagmalamaya destek oldugunu anlatmasi gerekiyor. bu olayi bile nasil carpitabiliyorsunuz be, helal olsun.

    halk onune gelen butun dukkanlari yagmaliyor ve ortaligi atese veriyordu. ve o vahsice yagmalama ulkeye 300 milyon sterline mal oldu.

    asagidaki fotograflara bir bak istersen, gezi protestosuyla bunun arasinda nasil bir baglanti gorebiliyorsun? cok merak ediyorum.

    http://imgur.com/ua2wfep
    http://imgur.com/4zua8cl
    http://imgur.com/7kvkmes
    http://imgur.com/fdjv7gt

    gezi parkinda baslayan eylem ozgurluklerini kaybetmenin esigine geldigini hisseden apolitik, ve siddet yanlisi olmayan insanlarin, sokaklara dokulup, gonlunce haykirmasi olayiydi, istihbarat ve polis in yaktigi araclar disinda halkin kitleler halinde zarar verdigi tek bir sey yoktu.

    sessizce protestosunu yapan halka, sadece cadirlarinda uyuyan insanlara, tazyikli suyla saldiran, orantisiz gucun alasini uygulayan, cinayet isleyen, bir cok insani darp eden, bazi insanlarin gozlerini cikaran (gercek anlamda), ve butun bunlar yanina kar kalsin diye kaskindaki numarasini gizleyen vahsi polis orgutu soz konusuydu.

    twitterda donen mesajlar, hadi gidelim polisi kusatalim, pusuya dusurelim diye donmuyordu. tam aksine;

    "polis allahsiz bir sekilde saldiriyor, eylem yapan vatandaslara kafa goz daliyor, tutukluyor" diye insanlar birbirini uyariyordu. bir yandan da memleketin cesitli yerlerinde olen, yaralanan vatandaslarin haberleri geciliyordu, bir insan diger bir insana, polisler aklini yetirmis kendinizi koruyun diyordu, polise saldirin demiyordu.

    ayrica ingilterede, bu denli sukunetle baslayan hicbir eylem, polis tarafindan bu tarzda bir siddetle bastirilmaya calisilmazdi.

    o memlekette olan eylemler (ve surekli olur,) boyle baslar ve boyle de biter (fotograflara bi goz atiniz). hic kimse acaba bu gece eve donebilecek miyim korkusu yasamaz, polisin gazabindan korktugu icin. aklina bile gelmez.

    http://imgur.com/blm5vad
    http://imgur.com/hyugdju
    http://imgur.com/gtnlamf

    hangi siyasi gorusu paylastigini bilmem ama olaylari carpitma seklin ve cuhela yaklasimin tayyibinkine pek bir benziyor. soylemeden gecemeyecegim.
7 entry daha
hesabın var mı? giriş yap