2 entry daha
  • ingilizce öğretmenliği için olanı gayet basit bir testti. hemen hemen hiç ezber yoktu, dolayısıyla biraz genel kültür biraz da ingilizce bilmek yeterliydi.

    75 dakikada 50 alan bilgisi sorusunu yetiştiremeyen ingilizce öğretmeni arkadaşımı tebrik ediyorum, yahu arkadaş hadi shakespeare okumadın ve ya antagonist-protagonist nedir bilemedin, peki o paragrafları nasıl olup da anlayamadın, ingilizce öğrenemeden nasıl mezun oldun sen arkadaşım? 75 dakikada ancak 30 soru yapabiliyor -ki sorular %90 okuma-anlamaya dayalıydı- bir de sınav çıkışında utanmadan bağıra bağıra ağlıyor.

    edit: hayatında hiç kitap okumamış insanlar ingilizce öğretmeni olmaya hak kazanırsa 2 satırdan uzun soru görünce afallayıp ağlarlar tabii. çok niteliksiz bir öğretmen nesli yetişmekte.

    bildungsroman sorusuna laf edilmiş, mezun olalı 4 sene oldu ve aklımda hiç bir bilgi kalmadan girdim, yine de diğer şıklar öyle sakildi ki cevabın bildungsroman olduğu resmen bağırıyordu. canterbury tales'i bile ezbere değil yoruma dayalı sormuşlar. shakespeare'in de protagonist ve antagonistlerini bilmek için eserleri okumaya gerek yoktu, hepsi gayet ünlü karakterlerdi. ama kitap okumayan genel kültürü de olmayan vatandaş protagonist'le antagonist'i bilmediği için gitti othello-iago yerine romeo-juliet ve ya hamlet-ophelia'yı sazan gibi işaretledi.
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap