• uzun zamandır ilk defa bu kadar heyecanla yeni sezonun gelmesini bekliyorum. bunda iki etken var. biri geçtiğimiz sene beklentilerin üzerine çıkan ve keyif veren gsw, rockets hatta knicks gibi takımlar diğeri de doğru oyuncularla takımlarını güçlendiren ya da güçlerini koruyan iyi takımlar. kadroların son hallerini almaya yakınsadığı bu dönemde naçizane bir gelecek sezon değerlendirmesi yapayım. playoff sıralamamı doğu-batı şeklinde yazayım.

    not: biraz uzatmışım. okuyanlara, beğenmezlerse kaybettikleri zamanlarını geri ödüyorum! (ödemeler zaman makinesi icat edildikten sonra yapılacaktır.)

    doğu

    1
    miami

    kadroyu ve şampiyonluğu korudular. kendilerine güvenleri hat safhada. uzun zamandır düzgün bir guard peşinde koştular ama top hakimiyetini çok seven iki büyük oyuncuyla buna (en azından hücumda) pek ihtiyaçları yok. geçen sene ne kadar favoriyseler aynı oranda devam ediyor şansları.

    2
    chicago

    özledik rose reyiz!
    iki sene öncesine göre (ömer hariç) kadroda ciddi bir eksilme yok. fazladan butler(b+) var ve gümbür gümbür geliyor çocuk. thibs sakatlık olmadan da zaman verirse kendisine, kendisini çokça geliştirecektir bu sene de. dunleavy, doğru bir takviye oldu bu arada. boozer kötüleşmezse, noah geçen seneki çılgın performansını sürdürürse bu sene neden olmasın lan? zaten bu sene de olmazsa, ciddi değişiklikler olmadan yakın zamanda olmaz daha. çok fazla maaş verdiklerinden hamle yapacak alanları da yok. takımı dağıtacaklar matmazel:/

    3
    indiana

    granger’ı çok sevmem ama geçen sene başında takımın en önemli oyuncusu görünümündeydi. kağıt üzerinde takımın en iyi oyuncusunun olmadığı bir sezonda konferans finali yapmak gayet iyi bir başarı. granger’ın yokluğunun iyi tarafı p. george(a+) için daha fazla ön plana çıkma imkanı vermesi oldu. ve bir süper yıldıza doğru evrilmesinin ilk basamaklarından birini izlemiş olduk. west çok güvenilir bir performans veriyor. hibbert kafayı toparladığında ligdeki en önemli birkaç uzundan biri. playoff’a çıkmanın batıya göre daha kolay olduğu doğuda zorlanmadan ilerleyeceklerdir. peki geçen seneki başarılarını tekrarlayabilirler mi? rose da dönmüşken hiç sanmıyorum.

    4
    new york

    şurada bir şeyler yazdım haklarında:
    (bkz: #35247638)

    5
    brooklyn

    real madrid ve fenerbahçe’nin transfer mantıklarını bir potada erittiler ve ortaya çok ilginç bir takım çıktı. celtics’in rondo hariç yapıtaşlarını kaptılar. zaten deron, j.j. ve b. lopez üçlüsü onları iyi bir takım olmaya yaklaştırıyordu. şimdi, geçtiğimiz allstar’lardan birinde olsa şaşırmayacağımız bir ilk beşle oynayacaklar. geçen seneyi pek iyi geçiremediyse de şampiyonluk tecrübesiyle terry’nin bench’ten gelecek olması iyi. daha iyisi ve herkesi şaşırtanı kirilenko’nun gelmesi ve düşük bir kontrata imza atması oldu. legal olmayan yollardan telafi ettiğine eminim ama nets’e gelme tercihinin parayla ilgisi olduğunu düşünmüyorum. eski patronu ikna etmiş bir şekilde adamı demek ki. şampiyonluğa da inanıyor olmalı. ama kağıt üzerindeki gibi olmuyor. evans, blatche, teletoviç hatta ak47’nin de 4 oynayabildiğini düşünürsek pota altında fena olmayan bir bench desteği alacaklar. ama terry tek başına bir faktör olamaz. en azından iyi bir guard’a ihtiyaçları var. sakatlık yüzünden uzun süreli kayba uğramayacaklarını düşünürsek(umut edersek ya da). konferans finali görmeleri bile benim beklentilerimi aşar. playoff’a ikinci turdan veda ederler gibi…

    6
    washington

    uzun sakatlığından döndükten sonra sezon sonuna doğru coşan john wall(a), geçen seneki draft’ın bence en iyi 3 oyuncusundan biri olan b. beal(a+) (evet diğer ikisi de davis ve lillard), geçtiğimiz sezonda kariyerinin en iyi yılını yaşayan webster, iyi savunmacı, alacağı kısa süreler için gayet güvenilir ariza reis, 3. sıra draftı otto porter (otto’yu henüz izleyemedim hiç, ama seçimlerine güveniyorum) sakatlık yaşamasından çekinsek de nba’deki en iyi pasör pivotlardan nene, bench’in gençleri seraphin(b-), booker(b) ve vesely(c+)… bu sezon playoff’a kalsalar yeter, çok ilerlemelerini beklemiyorum, en fazla bir tur ama gelecekleri çok parlak. okafor ve ariza’nın kontratından kurtuluyorlar. nene’yi de bir şekilde yollarlarsa 35m açılıyor salary’de. birazını wall’a ver, geri kalanıyla bi süper yıldız kap. iyi bi strateji bence.

    7
    cleveland

    geleceği çok parlak bir diğer takım. bynum hamlesinin sonuçlarının sezonun geri kalanını etkileyeceği kesin. her ne kadar evlat olsa sevilmez bir arkadaş olsa da, yetenek olarak howard’ın bile üstüne çıkabilecek bir adam bynum. şöyle otoriter, disiplinli, kariyer odaklı mürebbiye kılıklı bir ablayla tanışıp evlenirse bu adamın kariyeri kurtulabilir bence. tanıdığınız biri varsa söyleyin aralarını yapalım. bu yetenek ziyan olmasın. bynum kadar j. jack de çok önemli bir transfer oldu. geçtiğimiz sene curry’nin ve dolayısıyla gsw’nin performansını artıran önemli unsurlardan biriydi. şimdi aynı ilişkiyi (belki daha iyisini) irving’le yakalayabilir. beraber çok can yakabilirler. irving, p. george gibi (belki bir adım önünde) süper yıldızlığa doğru gidiyor. şimdi bunu kanıtlaması için takım başarısına, takımı sürüklemeye ihtiyacı var. waiters(a), thompson(b+), t. zeller(b) ve a. bennett(b) gibi drafttan çektikleri çok potansiyelli genç adamları ve varejao, e. clark, alonzo gee, cj miles gibi yan parçaları var. yan parça dediğim varejao geçtiğimiz sezonun ribo kralıydı sakatlanmasa… gerçi pisliğin teki adam ama. olsun iyi dedim yan parça diye it herife! cavs için gelecek çok parlak görünüyor. bu sezon konferans yarı finali çok uygun bir hedef olur.

    8
    toronto (veya detroit)

    geri kalan takımlar içinde playoff’a kalacak son takım tahminim. raptors’a dair çok bir beklentim olduğundan değil de diğer takımlardan bir şey olmaz gibi doğuda. kim gelirse gelsin ilk turda elenir.

    gelelim çemberin çuf dediği yere…

    batı

    1
    clippers

    geçen sene çok umutluydum onlardan. memphis’i bile çok zorlanmadan geçeceklerini düşünüyordum ama beklediğim gibi olmadı. bu sene ısrarla devam ediyorum. hatta ileri gidip sezonun en iyi derecesini alacaklarını söylüyorum. bledsoe haricinde önemli bir kayıpları yok ve yerine gelen d. collison (her ne kadar rick carlisle sevmese de) bence o paraya dünya üzerinde alınabilecek en iyi oyun kurucu. jared dudley, caron butler’dan sonra oraya ilaç gibi gelecek. ve bence en iyi hamleyse jj redick’i takıma getirmek oldu. geçtiğimiz sene orlando'da kariyer senesini geçirdi. çok iyi şut attı, acayip iyi bir pasör olduğunu gösterdi. matt barnes da taş gibi adam. ikinci beşin savunma seviyesini yukarı çıkarmaya devam edecektir. çaylak sezonu seviyesinin üzerine çıkamayan griffin biraz olgun bir oyun oynarsa clippers finale kadar çıkabilir. (hiç cp3 demedim bak)

    2
    san antonio

    artık duncan reyizle son senemizi geçiriyoruz büyük ihtimalle. 1 ay önce elleriyle verdiler şampiyonluğu. bunun çok büyük bir moral bozukluğuna yol açması kaçınılmaz. ama pop, oyuncularını mental açıdan da çok geliştiren bir coach. ayrıca duncan, ginobili ve hatta parker da o konuda tüm takıma destek olur ve bunu atlatırlar diye düşünüyorum. her zaman çok iyi bir takım olsalar da geçen sene favori değillerdi ve sonuna kadar kovaladılar şampiyonluğu. az değil başarıları. bu sene kirilenko’yu almaya meylettiklerinde çok sevinmiş ve istemiştim ama olmadı. şimdi oden’ı almaya çalışıyorlar. oden büyük soru işareti tabi, bir faktör olabileceğini sanmıyorum ama fiziksel olarak iyi durumda olduğu söyleniyor. sene içinde bir sakatlık daha geçirerek b.roy gibi olmaz umarım. belinelli’yi aldılar. g. neal’la imzalamadılar bilgiğim kadarıyla. kawhi (a+)’nin senesi olacak bence. d. green de geçtiğimiz seneki seviyesini sürdürse yeter. geri kalan aynı gider ama ginobili artık kötü oynadığında ciddi zarar veriyor. gerçi finalde parker’ın sakat olduğundan etkisiz oynamasıyla normalden fazla sorumluluk aldı ama olmadı işte. şampiyon olabilecek hamurları fazlasıyla var ama ben konferans yarı finalinden ötesine geçebileceklerini düşünmüyorum. (umarım yanılırım)

    3
    oklahoma

    harden’sız olmadı. playoff’ta westbrook sakatlanınca takımın iştahı kayboldu gitti. k. martin de gitti şimdi. büyük ihtimalle j. lamb(b+)’e şans verecekler. umarım olur bu çocuk. geçtiğimiz sene çok az oynatmalarına üzülmüştüm. durant de yine oyununa yeni bir şeyler ekleyecektir bu sene. istatistikleri artacaktır, ama bu durum fantasy’de kendini alan takımlar dışında çok fazla etki yaratmayacaktır okc’de. önceki seneye kadar stern çok goygoyluyordu miami-okc rekabetinin yıllarca süreceğini falan, gaza getiriyorlardı ama yok. bence finale çıkma şansları bile yok. batı çok acımasız bu sene. normal sezonu iyi geçirirler yine ama asıl mücadele playoff’ta başlayacak ve bunun için yeterli değiller. ilk turda elenirlerse şaşırmam.

    4
    memphis

    r. gay’siz daha iyi oldular savunmada. m. gasol kendisine hayran bırakıyor hem hücumda hem savunmada. z. randolph geçtiğimiz sene gayet iyiydi ama sezon sonuna doğru düştü performansı. ama arkasında ed davis(b+) var, yeterince dakika alırsa çok iş yapar. açıkçası memphis takım oyununu iki yönüyle de en iyi oynayan takım belki de nba’de. ama kadroları çok iyi değil. o yüzden hep bir sınıra takılıyorlar. fark yaratacak noktada sorumluluğu alacak bir dış oyuncuya ihtiyaçları var ve r. gay’in zamanında yapmaya çalıştığı (çoğu zaman beceriksizce olsa da) şeyleri yapacak bir adam yok. yaratıcı adam eksikliği çekiyorlar. o olmadan da şampiyonluk falan olmuyor ne yazık ki. ilk turda elenebilirler.

    5
    houston

    evet, geldik en çok merakla beklediğimiz takımlardan birine. öncelikle şu ömer’i düzgün bir takıma yollayıp karşılığında üçlük atabilen bir 4 numara alırsanız siz de ben de mutlu olacağız sanırım mc hale hocam. takımın geri kalanı şaka gibi zaten. howard’ın tam seveceği ortam. süper yıldızlık konusunda sürtüşme ihtimallerinin olduğu tek adam harden da hiç öyle “artiz” değil. zaten durant ve westbrook’un ardında rahatlıkla oynadı. tek başına şampiyonluğun gelmeyeceğini de biliyor. sıkıntı yok o yüzden. parsons çokgelişme kaydetti. lin, sınırlı yetenek ama potansiyelinin sonunda oynadığından gayet iyi performans verecektir. beverley de sağlam zaten, sorun olmaz pg’de. bench’in geri kalanı çok iyi değil ne yazık ki, o yüzden bu sene için şampiyonluk rüyası görmelerine gerek yok ama uygun eşleşmeler gelirse konferans finali imkansız değil.

    6
    gsw

    curry’nin hakkını yediler. bu adamı all-star seçmemek ne demek lan! acısını çıkaracak bu sene. j. jack ve landry’nin gidişi çok kötü oldu ama iguodala’nın gelişi buna değerdi. marreese speights, landry gibi bir oyuncu değil ama hücumda daha yetkin ve şutu daha iyi. bogut sakatlanmazsa, d. lee ile beraber pota altında hiç sorun yaşamazlar. klay thompson (b+) bu sene biraz daha sorumluluk almalı yoksa h. barnes onu ilk 5’teki yerinden edebilir. sezon sonunda ve playoff’ta çok iyiydi, şimdi bench’e düşünce gaza gelebilir. sporda rekabet güzel şey! curry’i ve dolayısıyla gsw’u çok seviyorum. objektif olamam. bu sene finaldeyiz ulan! (yok lan tamam iki tur geçsek yeter)

    7
    denver

    g. karl’ı gönderdikleri için küstüm ben bunlara. ilk turda elenirler kesin.

    8
    minnesota (dallas-pelicans)

    kadroları iyi ve gelecek vadediyor olsa da bir türlü sakatlıklardan kurtulamadılar. geçtiğimiz sezon love da bir türlü ilerleyememekten sıkılmış olacak ki, takımdan ayrılacağı ciddi ciddi konuşuldu. (olaylar olaylar) bu sene anca son sıradan playoff’a girebilirler ve hemen elenirler. dolayısıyla love için de son sezon olacak bence. hatta belki de sezon ortasında takas olabilir. rubio’ya üzülüyorum ama daha önünde zaman var. belki de aşkı başka takımlarda aramalı o da. aslında kötü takım değiller, k. martin ve corey brewer eklemeleri de çok iyi oldu. kirilenko gitse de sağlıklı bir budinger iş görür 3 numarada. shved ve d. williams da biraz kıpırdarsa bana maçlarını izletirler. (rubio var diye izliyorum gerçi) ama playoff’ta ilerlemeleri mucize. onlar yerine dallas(hiç sanmıyorum) ya da pelicans girerse playoff’a onlar için de elenmek tek sonuç gibi.

    başlasa da izlesek!
47 entry daha
hesabın var mı? giriş yap