• uzun zamandır ilk defa bu kadar heyecanla yeni sezonun gelmesini bekliyorum. bunda iki etken var. biri geçtiğimiz sene beklentilerin üzerine çıkan ve keyif veren gsw, rockets hatta knicks gibi takımlar diğeri de doğru oyuncularla takımlarını güçlendiren ya da güçlerini koruyan iyi takımlar. kadroların son hallerini almaya yakınsadığı bu dönemde naçizane bir gelecek sezon değerlendirmesi yapayım. playoff sıralamamı doğu-batı şeklinde yazayım.

    not: biraz uzatmışım. okuyanlara, beğenmezlerse kaybettikleri zamanlarını geri ödüyorum! (ödemeler zaman makinesi icat edildikten sonra yapılacaktır.)

    doğu

    1
    miami

    kadroyu ve şampiyonluğu korudular. kendilerine güvenleri hat safhada. uzun zamandır düzgün bir guard peşinde koştular ama top hakimiyetini çok seven iki büyük oyuncuyla buna (en azından hücumda) pek ihtiyaçları yok. geçen sene ne kadar favoriyseler aynı oranda devam ediyor şansları.

    2
    chicago

    özledik rose reyiz!
    iki sene öncesine göre (ömer hariç) kadroda ciddi bir eksilme yok. fazladan butler(b+) var ve gümbür gümbür geliyor çocuk. thibs sakatlık olmadan da zaman verirse kendisine, kendisini çokça geliştirecektir bu sene de. dunleavy, doğru bir takviye oldu bu arada. boozer kötüleşmezse, noah geçen seneki çılgın performansını sürdürürse bu sene neden olmasın lan? zaten bu sene de olmazsa, ciddi değişiklikler olmadan yakın zamanda olmaz daha. çok fazla maaş verdiklerinden hamle yapacak alanları da yok. takımı dağıtacaklar matmazel:/

    3
    indiana

    granger’ı çok sevmem ama geçen sene başında takımın en önemli oyuncusu görünümündeydi. kağıt üzerinde takımın en iyi oyuncusunun olmadığı bir sezonda konferans finali yapmak gayet iyi bir başarı. granger’ın yokluğunun iyi tarafı p. george(a+) için daha fazla ön plana çıkma imkanı vermesi oldu. ve bir süper yıldıza doğru evrilmesinin ilk basamaklarından birini izlemiş olduk. west çok güvenilir bir performans veriyor. hibbert kafayı toparladığında ligdeki en önemli birkaç uzundan biri. playoff’a çıkmanın batıya göre daha kolay olduğu doğuda zorlanmadan ilerleyeceklerdir. peki geçen seneki başarılarını tekrarlayabilirler mi? rose da dönmüşken hiç sanmıyorum.

    4
    new york

    şurada bir şeyler yazdım haklarında:
    (bkz: #35247638)

    5
    brooklyn

    real madrid ve fenerbahçe’nin transfer mantıklarını bir potada erittiler ve ortaya çok ilginç bir takım çıktı. celtics’in rondo hariç yapıtaşlarını kaptılar. zaten deron, j.j. ve b. lopez üçlüsü onları iyi bir takım olmaya yaklaştırıyordu. şimdi, geçtiğimiz allstar’lardan birinde olsa şaşırmayacağımız bir ilk beşle oynayacaklar. geçen seneyi pek iyi geçiremediyse de şampiyonluk tecrübesiyle terry’nin bench’ten gelecek olması iyi. daha iyisi ve herkesi şaşırtanı kirilenko’nun gelmesi ve düşük bir kontrata imza atması oldu. legal olmayan yollardan telafi ettiğine eminim ama nets’e gelme tercihinin parayla ilgisi olduğunu düşünmüyorum. eski patronu ikna etmiş bir şekilde adamı demek ki. şampiyonluğa da inanıyor olmalı. ama kağıt üzerindeki gibi olmuyor. evans, blatche, teletoviç hatta ak47’nin de 4 oynayabildiğini düşünürsek pota altında fena olmayan bir bench desteği alacaklar. ama terry tek başına bir faktör olamaz. en azından iyi bir guard’a ihtiyaçları var. sakatlık yüzünden uzun süreli kayba uğramayacaklarını düşünürsek(umut edersek ya da). konferans finali görmeleri bile benim beklentilerimi aşar. playoff’a ikinci turdan veda ederler gibi…

    6
    washington

    uzun sakatlığından döndükten sonra sezon sonuna doğru coşan john wall(a), geçen seneki draft’ın bence en iyi 3 oyuncusundan biri olan b. beal(a+) (evet diğer ikisi de davis ve lillard), geçtiğimiz sezonda kariyerinin en iyi yılını yaşayan webster, iyi savunmacı, alacağı kısa süreler için gayet güvenilir ariza reis, 3. sıra draftı otto porter (otto’yu henüz izleyemedim hiç, ama seçimlerine güveniyorum) sakatlık yaşamasından çekinsek de nba’deki en iyi pasör pivotlardan nene, bench’in gençleri seraphin(b-), booker(b) ve vesely(c+)… bu sezon playoff’a kalsalar yeter, çok ilerlemelerini beklemiyorum, en fazla bir tur ama gelecekleri çok parlak. okafor ve ariza’nın kontratından kurtuluyorlar. nene’yi de bir şekilde yollarlarsa 35m açılıyor salary’de. birazını wall’a ver, geri kalanıyla bi süper yıldız kap. iyi bi strateji bence.

    7
    cleveland

    geleceği çok parlak bir diğer takım. bynum hamlesinin sonuçlarının sezonun geri kalanını etkileyeceği kesin. her ne kadar evlat olsa sevilmez bir arkadaş olsa da, yetenek olarak howard’ın bile üstüne çıkabilecek bir adam bynum. şöyle otoriter, disiplinli, kariyer odaklı mürebbiye kılıklı bir ablayla tanışıp evlenirse bu adamın kariyeri kurtulabilir bence. tanıdığınız biri varsa söyleyin aralarını yapalım. bu yetenek ziyan olmasın. bynum kadar j. jack de çok önemli bir transfer oldu. geçtiğimiz sene curry’nin ve dolayısıyla gsw’nin performansını artıran önemli unsurlardan biriydi. şimdi aynı ilişkiyi (belki daha iyisini) irving’le yakalayabilir. beraber çok can yakabilirler. irving, p. george gibi (belki bir adım önünde) süper yıldızlığa doğru gidiyor. şimdi bunu kanıtlaması için takım başarısına, takımı sürüklemeye ihtiyacı var. waiters(a), thompson(b+), t. zeller(b) ve a. bennett(b) gibi drafttan çektikleri çok potansiyelli genç adamları ve varejao, e. clark, alonzo gee, cj miles gibi yan parçaları var. yan parça dediğim varejao geçtiğimiz sezonun ribo kralıydı sakatlanmasa… gerçi pisliğin teki adam ama. olsun iyi dedim yan parça diye it herife! cavs için gelecek çok parlak görünüyor. bu sezon konferans yarı finali çok uygun bir hedef olur.

    8
    toronto (veya detroit)

    geri kalan takımlar içinde playoff’a kalacak son takım tahminim. raptors’a dair çok bir beklentim olduğundan değil de diğer takımlardan bir şey olmaz gibi doğuda. kim gelirse gelsin ilk turda elenir.

    gelelim çemberin çuf dediği yere…

    batı

    1
    clippers

    geçen sene çok umutluydum onlardan. memphis’i bile çok zorlanmadan geçeceklerini düşünüyordum ama beklediğim gibi olmadı. bu sene ısrarla devam ediyorum. hatta ileri gidip sezonun en iyi derecesini alacaklarını söylüyorum. bledsoe haricinde önemli bir kayıpları yok ve yerine gelen d. collison (her ne kadar rick carlisle sevmese de) bence o paraya dünya üzerinde alınabilecek en iyi oyun kurucu. jared dudley, caron butler’dan sonra oraya ilaç gibi gelecek. ve bence en iyi hamleyse jj redick’i takıma getirmek oldu. geçtiğimiz sene orlando'da kariyer senesini geçirdi. çok iyi şut attı, acayip iyi bir pasör olduğunu gösterdi. matt barnes da taş gibi adam. ikinci beşin savunma seviyesini yukarı çıkarmaya devam edecektir. çaylak sezonu seviyesinin üzerine çıkamayan griffin biraz olgun bir oyun oynarsa clippers finale kadar çıkabilir. (hiç cp3 demedim bak)

    2
    san antonio

    artık duncan reyizle son senemizi geçiriyoruz büyük ihtimalle. 1 ay önce elleriyle verdiler şampiyonluğu. bunun çok büyük bir moral bozukluğuna yol açması kaçınılmaz. ama pop, oyuncularını mental açıdan da çok geliştiren bir coach. ayrıca duncan, ginobili ve hatta parker da o konuda tüm takıma destek olur ve bunu atlatırlar diye düşünüyorum. her zaman çok iyi bir takım olsalar da geçen sene favori değillerdi ve sonuna kadar kovaladılar şampiyonluğu. az değil başarıları. bu sene kirilenko’yu almaya meylettiklerinde çok sevinmiş ve istemiştim ama olmadı. şimdi oden’ı almaya çalışıyorlar. oden büyük soru işareti tabi, bir faktör olabileceğini sanmıyorum ama fiziksel olarak iyi durumda olduğu söyleniyor. sene içinde bir sakatlık daha geçirerek b.roy gibi olmaz umarım. belinelli’yi aldılar. g. neal’la imzalamadılar bilgiğim kadarıyla. kawhi (a+)’nin senesi olacak bence. d. green de geçtiğimiz seneki seviyesini sürdürse yeter. geri kalan aynı gider ama ginobili artık kötü oynadığında ciddi zarar veriyor. gerçi finalde parker’ın sakat olduğundan etkisiz oynamasıyla normalden fazla sorumluluk aldı ama olmadı işte. şampiyon olabilecek hamurları fazlasıyla var ama ben konferans yarı finalinden ötesine geçebileceklerini düşünmüyorum. (umarım yanılırım)

    3
    oklahoma

    harden’sız olmadı. playoff’ta westbrook sakatlanınca takımın iştahı kayboldu gitti. k. martin de gitti şimdi. büyük ihtimalle j. lamb(b+)’e şans verecekler. umarım olur bu çocuk. geçtiğimiz sene çok az oynatmalarına üzülmüştüm. durant de yine oyununa yeni bir şeyler ekleyecektir bu sene. istatistikleri artacaktır, ama bu durum fantasy’de kendini alan takımlar dışında çok fazla etki yaratmayacaktır okc’de. önceki seneye kadar stern çok goygoyluyordu miami-okc rekabetinin yıllarca süreceğini falan, gaza getiriyorlardı ama yok. bence finale çıkma şansları bile yok. batı çok acımasız bu sene. normal sezonu iyi geçirirler yine ama asıl mücadele playoff’ta başlayacak ve bunun için yeterli değiller. ilk turda elenirlerse şaşırmam.

    4
    memphis

    r. gay’siz daha iyi oldular savunmada. m. gasol kendisine hayran bırakıyor hem hücumda hem savunmada. z. randolph geçtiğimiz sene gayet iyiydi ama sezon sonuna doğru düştü performansı. ama arkasında ed davis(b+) var, yeterince dakika alırsa çok iş yapar. açıkçası memphis takım oyununu iki yönüyle de en iyi oynayan takım belki de nba’de. ama kadroları çok iyi değil. o yüzden hep bir sınıra takılıyorlar. fark yaratacak noktada sorumluluğu alacak bir dış oyuncuya ihtiyaçları var ve r. gay’in zamanında yapmaya çalıştığı (çoğu zaman beceriksizce olsa da) şeyleri yapacak bir adam yok. yaratıcı adam eksikliği çekiyorlar. o olmadan da şampiyonluk falan olmuyor ne yazık ki. ilk turda elenebilirler.

    5
    houston

    evet, geldik en çok merakla beklediğimiz takımlardan birine. öncelikle şu ömer’i düzgün bir takıma yollayıp karşılığında üçlük atabilen bir 4 numara alırsanız siz de ben de mutlu olacağız sanırım mc hale hocam. takımın geri kalanı şaka gibi zaten. howard’ın tam seveceği ortam. süper yıldızlık konusunda sürtüşme ihtimallerinin olduğu tek adam harden da hiç öyle “artiz” değil. zaten durant ve westbrook’un ardında rahatlıkla oynadı. tek başına şampiyonluğun gelmeyeceğini de biliyor. sıkıntı yok o yüzden. parsons çokgelişme kaydetti. lin, sınırlı yetenek ama potansiyelinin sonunda oynadığından gayet iyi performans verecektir. beverley de sağlam zaten, sorun olmaz pg’de. bench’in geri kalanı çok iyi değil ne yazık ki, o yüzden bu sene için şampiyonluk rüyası görmelerine gerek yok ama uygun eşleşmeler gelirse konferans finali imkansız değil.

    6
    gsw

    curry’nin hakkını yediler. bu adamı all-star seçmemek ne demek lan! acısını çıkaracak bu sene. j. jack ve landry’nin gidişi çok kötü oldu ama iguodala’nın gelişi buna değerdi. marreese speights, landry gibi bir oyuncu değil ama hücumda daha yetkin ve şutu daha iyi. bogut sakatlanmazsa, d. lee ile beraber pota altında hiç sorun yaşamazlar. klay thompson (b+) bu sene biraz daha sorumluluk almalı yoksa h. barnes onu ilk 5’teki yerinden edebilir. sezon sonunda ve playoff’ta çok iyiydi, şimdi bench’e düşünce gaza gelebilir. sporda rekabet güzel şey! curry’i ve dolayısıyla gsw’u çok seviyorum. objektif olamam. bu sene finaldeyiz ulan! (yok lan tamam iki tur geçsek yeter)

    7
    denver

    g. karl’ı gönderdikleri için küstüm ben bunlara. ilk turda elenirler kesin.

    8
    minnesota (dallas-pelicans)

    kadroları iyi ve gelecek vadediyor olsa da bir türlü sakatlıklardan kurtulamadılar. geçtiğimiz sezon love da bir türlü ilerleyememekten sıkılmış olacak ki, takımdan ayrılacağı ciddi ciddi konuşuldu. (olaylar olaylar) bu sene anca son sıradan playoff’a girebilirler ve hemen elenirler. dolayısıyla love için de son sezon olacak bence. hatta belki de sezon ortasında takas olabilir. rubio’ya üzülüyorum ama daha önünde zaman var. belki de aşkı başka takımlarda aramalı o da. aslında kötü takım değiller, k. martin ve corey brewer eklemeleri de çok iyi oldu. kirilenko gitse de sağlıklı bir budinger iş görür 3 numarada. shved ve d. williams da biraz kıpırdarsa bana maçlarını izletirler. (rubio var diye izliyorum gerçi) ama playoff’ta ilerlemeleri mucize. onlar yerine dallas(hiç sanmıyorum) ya da pelicans girerse playoff’a onlar için de elenmek tek sonuç gibi.

    başlasa da izlesek!
  • acayip zevkli geçecek gibi. tahmin yapmazsam ölürüm. şampiyon adaylarım sırasıyla:

    san antonio
    miami
    houston
    nets
    memphis
  • normal sezonda gerçekleşecek trade'lerin yaz döneminde gerçekleşmesinden dolayı şimdiden planların yapıldığı, beklentilerin oluştuğu sezon. olası free agent takviyeleri dışında transferlerin %75'i yapıldı şimdiden (sanırım).

    - 25 yaş ve altı genç yıldızların neredeyse kobe'den, wade'den farksız oynamaları işin kalitesini de heyecanını da yükseltiyor tabi.

    - miami'yi kimin durdurabileceği, heat'in ne zaman durdurulacağı gibi sorularda insanı ister istemez bu sezona daha dikkatle bakmasına itiyor.

    sıralama tahmini yapmaktan ziyade bir kaç kilit oyuncudan bahsetmek isterim. fark yaratacaklar demiyorum; ayak bağı da olabilirler, takımlarına sınıf da atlatabilirler.

    greg oden: miami heat'in kadrosu geçen seneki ile hemen hemen aynı. tek zayıf yer alan pota altına yapılmış bir takviye. sakatlanmaz ise ve istikrarlı olursa (ömer üründül stayla) heat yine şampiyon olur.

    andrea bargnani: heat gibi knicks'te pota altına takviye yapmasını beklediğim bir takımdı. zira center pozisyonuna 3'lük atabilen, dışarıdan oynayan biri geldi. knicks'in geçen seneki durumunun üstüne koyup koyamayacağı tamamen olmasa da büyük oranda bargnani'ye bağlı. editlemeden önce steve novak'ın takımda olduğunu zannediyordum, meğer gitmiş. neyse, bargnani hücumda en azından novak'ı aratmasın yeter. takım zaten jason kidd ve novak'ın 3'lüklerinden mahrum kaldı. sezonu iyi yüzdeli geçirmesi ve takımına sınıf atlatması şart.

    deron williams: aslında nets'in performansı tamamen yaşlı moruklara ve kondisyon durumlarına bağlı fakat deron biraz daha olgun davranabilir ve takımın lideri gibi davranır ise konferans finali felan neden olmasın.

    blake griffin: atlıyor, zıplıyor, uçuyor, rakip takımı smaçlarıyla demoralize ediyor felan ama 4 numara pozisyonunun hakkını vermesi için daha çok şey yapması lazım.

    serge ibaka: sırf pota altında defans yapabiliyor diye uğruna james harden'in harcandığı isim. açıkçası geride bıraktığımız sezon "işte bu yüzden beni bu takımda tuttular" diyebileceği performansı göstermedi. keri hilson üzerinde bıraktığı etkiyi nba seyircisine gösteremedi şu ana kadar.

    luis scola: tyler hansbarok'tan boşalan 4 numaraya gelen isim. selefini aratmasın yeter. yoksa doğru kelime halef mi olucaktı? neyse işte.
  • en az 3 nur topu gibi yeni superstarımızın ligin keyfini arttıracağı sezon olacaktır:

    (bkz: stephen curry)
    (bkz: paul george)
    (bkz: kyrie irving)

    john wall da o seviyeye oldukça yaklaştı diyebiliriz.

    eğer doc rivers ile tek büyük sorunları olan savunmaki disiplinsizliklerini çözerlerse clippers tek başına batının altını üstüne getirecektir. lakers da gene playoff'a girmeye oynayacaktır. eheh.

    saymaya yorulacağım bir sürü 25 yaş altı genç yeteneğin gelişimini izlemeyi de heyecanla bekliyorum.. sayayım bari:

    (bkz: damian lillard)
    (bkz: andre drummond)
    (bkz: harrison barnes)
    (bkz: eric bledsoe)
    (bkz: derrick favors)
    (bkz: jrue holiday)
    (bkz: darren collison)
    (bkz: greg monroe)
    (bkz: anthony davis)
    (bkz: dion waiters)
    (bkz: klay thompson)
    (bkz: kenneth faried)
    (bkz: chandler parsons)
    (bkz: ty lawson)
    (bkz: mike conley)
  • tanking'e yatacak takımlar yüzünden 4-5 takımın +60 galibiyet alacağını düşündüğüm sezon. hatta miami bulls'un 72 galibiyet rekorunu zorlayabilir.
  • dallas'ın play-offlara 6. sıradan gireceği sezon olacak. sonuçta dh'yi getirdik.
  • her ne kadar yaşlanmış olsak da boston'un şampiyon yüreğinin hafife alınmaması gereke... lan bütün takımı brooklyn'e vermişsin eşşoğlueşşek ainge.

    doğuda miami'nin en dişli rakibinin artık brooklyn olacağı sezon.
  • kadroların hemen hemen şekillendiği ve eylül ayı itibariyle heyecanla beklenmeye başlanacak olan sezondur. bu sene özellikle doğu konferansı'nda draft'a yatacak çok sayıda takım olmasına rağmen en azından playoff takımlarının kadrolarını güçlendirmesi yazın yaşanan olumlu gelişmelerdendi. son şampiyon miami'nin karşısında çok daha güçlü bir indiana, chicago, brooklyn ve new york olacak. yapılan hamlelere baktığımızda her takımın eksik olduklarını düşündükleri bölgelere takviyeler yaptıklarını görebiliriz.

    batı konferansı'nda ise alışık olduğumuz gibi yine kıyasıya bir rekabet olacak. son finalist spurs'ün yanı sıra, oklahoma city, yazın en hareketli takımlarından la clippers, dwight howard'ı kadrosuna katan houston rockets, özellikle son 2-3 sezondur iyi ritim yakalayan memphis, golden state ve denver bu takımların hemen ardından gelen diğer iddialı isimler olacak. tabii tüm bu takımların yanında cleveland,pelicans, minnesota, detroit, portland, lakers, wizards gibi izlenesi takımların varlığı da gelecek sezon lige heyecan katacaktır.
  • hareketli bir offseason sonrası pek çok takımın çehresinin değiştiği bir sezon olacaktır.

    işbu entry’de bağlantıları verilen/verilecek ilgili başlıklarda, offseason hareketlerini takım takım eyyorlarken; kısa orta ve/veya uzun vadeli, ve de salary cap + ticarî bakış açılı değerlendirmeler yapmaya çalıştım/çalışacam. bununla beraber yeni draft bebelerini ve ligin yeni koçlarını değerlendirmem minimal düzeyde olacaktır.

    olası sakatlıklar ve sezon içinde gerçekleşebilecek hamleler (takas) de şimdiden bilinemez tabi ki..

    velhâsıl hedefim -kendimce- tüm takımların analizlerini lig başlayana tamamlamak. bitiremesem de şimdiden canım sağolsun :p
    o yüzden okumak isteyenler takipte kalsınlar efendim ;)

    rastgele..

    (bkz: atlanta hawks/#37302190)
    (bkz: boston celtics/#37203272)
    (bkz: denver nuggets/#37248810)
    (bkz: los angeles clippers/#37314252)
    (bkz: new orleans pelicans/#37383181)
    (bkz: chicago bulls/#37387513)
    (bkz: oklahoma city thunder/#37517016)
    (bkz: brooklyn nets/#37535876)
    (bkz: minnesota timberwolves/#37541317)
    (bkz: orlando magic/#37600454)
    (bkz: indiana pacers/#37630184)
    (bkz: phoenix suns/#37751860)
    (bkz: detroit pistons/#37788161)
    (bkz: houston rockets/#37792657)
    (bkz: washington wizards/#37864471)
    (bkz: utah jazz/#37869778)
    (bkz: miami heat/#37878932)
    (bkz: san antonio spurs/#37900739)
    (bkz: portland trail blazers/#37925616)
    (bkz: philadelphia 76ers/#37936030)
    (bkz: memphis grizzlies/#37938179)
    (bkz: charlotte bobcats/#37940028)
    (bkz: cleveland cavaliers/#37948986)
    (bkz: milwaukee bucks/#37953992)

    not: tüm ücret bilgileri (team salaries) ve takım düzenleri (depth chart) hoopsworld.com sitesinden alınmıştır. thanks to eric pincus
  • 29 ekimde start alacak olan sezon.

    transfer ve takas dönemi çok hareketli geçti. bir hayli güzel ve çekişmeli geçeceğine inandığım sezon
    heyecanla bekliyoruz

    ilk olarak emekliliğini açıklayan oyuncularla başlayalım

    grant hill nba'in en yaşlı oyuncularından olan hill bu sene emekliye ayrılıyor yerinde bir karar olmuş.

    2. olarak tracy mcgrady ah reyiz ah ne yazsam bilemiyorum bu emeklilik için sakatlıklar bırakmadı peşini nba in en iyi skorerlerinden biri olabilirdi oynadığı zamanlarda öyleydi de zaten. hall of fame e girer mi bilinmez ama gönüllerimizin süper starısın sen mcgrady reyiz*

    3. olarak da jason kidd nba in efsane guardlarından biri olmayı başardı kidd oynadığı dönemde şimdi iste brooklyn nets'in başına geçti. herhalde bu kadar tecrübeli bir takıma bu kadar tecrübesiz koç ne desem bilmiyorum. bu sene nets'in neler yapacağını çok merak ediyorum neyse geleceğim oraya.

    daha 2-3 isim daha var emekli olan ama onları pas geçiyorum

    birazda koçlardan bahsedelim

    mike brown yuvaya geri döndü cavsla yeniden anlaştı los angeles gezisi biraz erken ve hüsranla bitti onun için. şimdi bıraktığından daha iyi bir cavs var elinde bakalım neler yapacak.

    doc riversında clippers'a gidişi baya yankı yaptı tüm nba de chris paul'unda takımda kalmasını sağladı. elinde baya potansiyelli bir takım var los angeles'ın yeni gözdesi clippers.

    doc riversın gidişiyle boston celtics de feda sezonunda 0 nba tecrübesi bulunan brad stevensla anlaştı. pek bir şey yapabileceğini zannetmiyorum koçun ama kimse bu kadroyla onuda suçlayamaz nba'e adım atmak için doğru zamanda doğru yerde

    bu sene birçok asistan koç koçluğa yükseldi birçok takım tecrübesiz koçlarla başlayacak sezona bakalım yeni koçlar neler yapacak.

    şimdi de takaslara ve takım değerlendirmelerine geçelim

    boston celtics

    dediğim gibi bu sene tam bir feda sezonu yaşayacaklar beklentiler oldukça düşük. takım tamamen rajon rondo'nun eline bakıyor. maçtan kopmalarına devam ederse boston bu sene çok çeker. brad stevens'ın bir yol bulup rondo'nun ful maçta kalmasını (zihinsel olarak) sağlaması lazım. onun dışında şöyle kadroya bakıyorum maç son topa kalsa kime kullandırırım hiç bir fikrim yok. paul pierce,kevin garnett ve jason terrynin takımdan gitmesi bostonluları baya üzdü yapacak bir şey de yoktu yapılması gereken yapıldı takımın geleceği için. gelen isimlerin yerlerini dolduramayacağı aşikar (bkz: gerald wallace) (bkz: kris humphries). bu sene playoff başarı olur kendileri için

    brooklyn nets

    bu senenin bence en heyecan verici takımını kurdular. tam 1 senelik takım bu sene iş yaptı yaptı yapamadı başka bahara. takıma paul pierce, kg, terry,andrei kirilenko gibi nba in veteran süper starları katıldı. jason kidd in bu isimlere vereceği dakikalar çok önemli 82 maçlık seriyi tamamlamaları çok zor olabilir yoksa. tabi kide takımın reyisi deron williams. bu sene iyi işler bekliyorum bu takımdan

    new york knicks

    knicks de offseason u iyi geçiren takımlardan bence. andrea bargnani ,beno udrih,metta world peace gibi önemli isimleri kadroya kattı bargnani ve udrih'in kesinlikle takıma iyi geleceğini düşünüyorum beno udrih geçen sezonun sonlarına doğru orlando'da iyi işler yapmıştı sorunlu guard rotasyonuna bence tam bir merhem olacak. her ne kadar overrate bir oyuncu olduğunu düşünsem de metta world peaceinde katkı vereceğini düşünüyorum. bu takım tam bir bomba aslında amere, j.r smith, kenyon martin hatta iman shumpert ın ne yapacağı hiç belli olmaz. takım olmayı başarırlarsa melo ve tyson chandler form tutarsa, başarılı bir sezon geçirebilir knicks.

    philadelphia 76ers

    jrue holiday,dorell wright,nick young gibi önemli oyuncularını kaybettiler. ama draftlarda 1. turda 2 tane potansiyelli genç oyuncu seçtiler. özellikle nerlens noel'in performansı merak konusu. ama yinede bu takımdan bir cacık olmaz. zaten sorunlu oyuncu olan royce white'ın buraya itelenmesi de ayrı bir konu. neyse belkide bu kadar çok sorun ters etki yapıp iyi sonuçlar getirebilir.(getiremedi)

    toronto raptors

    bu sene kadrosuna tam 8 yeni oyuncu kattı toronto. andrea bargnani gibi en önemli oyuncularından birini kaybetti. draftlarda yoktu bile. ama indiana'da hak ettiği süreyi bulamayan tyler hansbrough'u kadrosuna kattı. herhalde tek olumlu hareketi buydu yazın toronto'nun. bu sene playoff yine hayal onlar için

    chicago bulls

    evet sonunda derrick rose geri döndü herhalde en büyük transfer buydu bulls için. onun yanında 20. sıradan tony snell gibi potansiyelli bir oyuncu seçtiler. bir diğer önemli sayılabilecek transfer küçük enişte nate robinsonun yerinine mike dunleavy'yi kadroya katmak oldu nedense ayrı bir sempatim var mike'a. noah,,boozer,deng,taj gibson gibi birbirleriyle artık oynamaya alışmış oyuncuların yanına en genç mvp rose gelince kadro tamamlandı. taş gibi kadrosu var bullsun.

    cleveland cavaliers

    kyrie irving'in önderliğinde bu sene takım çok can yakar. takıma oynamaya aç ama çok maç eksiği olan andrew bynum gibi önemli bir oyuncu katıldı. onun yanında draftta 1. sıradan anthony bennet'i seçti cavs, geçen sene iyi bir sezon geçiren earl clark'ı kadroya kattı. ve bence en önemlisi geçen sezon harika işler yapan jarett jack'i kadroya kattı. irving jack rotasyonu muazzam işler yapabilir. tristian thompson,anderson varejao,tyler zeller gibi önemli oyuncuları var cavs'ın mike brown'nun geri dönmesiyle beraber çok can yakacak bu sene cleveland.

    edit : yine biraz mola gece bir kaç takım daha yazarım
hesabın var mı? giriş yap