475 entry daha
  • pederin 15 yaşında araba kullanmaya başlamasına rağmen 18-19'lu yaşlarıma kadar tüm ısrarlarım sonuçsuz kaldı, öğretmedi. araba kullanmayı, arabayı evimize yakın olan kocaman bir pazar yerine kaçırarak öğrendim. her gece istisnasız arabayı kaçırır ve dur kalk çalışırdım. çocukların kale yaptığı taşları yere sıralar, slalom yaparak manevra çalışırdım.

    ehliyetimi aldıktan sonra da arabayı yine deneyimsiz olduğumu düşünen babamdan bihaber kaçırır, geceleri trafiğin pek olmadığı yerlerden başlayıp turlar atardım, boşa benzin tüketimi anlayacağınız. babam arabayı bana sadece uzun yollarda verdi, benim gözümle en kolay yerlerde. hala şehir içi vermeye tereddüt eder arabayı. araba sigortalı-kaskoluysa affetmeyip alma taraftarıyım. ebeveyn zihniyetiyle araba sürmek sonsuza kadar öğrenilemez. ha tabi bilinçli sürmek lazım, olmayacak aksiyonlara girmemek lazım vs. bunlara katılıyorum. şehir fırsatı vs siteler de zaten sıklıkla ileri düzey sürüş eğitimi ve şehir içi sürüş eğitimi gibi eğitimler vermekteler, parasıyla değil mi lan denilerek uygun fiyata paşalar gibi öğrenilebilir.

    özetle; pedere çok kırgın olduğum konudur bu, her aile bu konuda farklı tutum gösterebilir, benimkiler resmen araba hevesimi törpüledi. pek demotive olmamak lazım olumsuz şartlarda, çözüm çok.
610 entry daha
hesabın var mı? giriş yap