52 entry daha
  • boktan bir sona sahip film.

    --- spoiler ---

    neye göre boktan? filmin başına ve ortasına göre, yani 15 yıl öncesinde geçen bölümlere göre boktan. neden boktan? çünkü yok yere, hiçbir sebep yokken jason'ın eline silah tutuşturdular.

    jason'ın babası bir suçluydu ve polisin meşru müdefaası sonucu öldürüldüğü resmiyet kazanmış bir adamdı. jason'a babalık yapmamıştı. jason'a babalık yapmış veya yapmak istemiş olsa bile, bunu jason'a söyleyecek kimse, jason'ın bunu bilme ihtimali, ve dolayısıyla hiç görmediği babasına bu kadar bağlanması için bir sebep yoktu. yani babasını öldüren polise, "onu öldürmek isteyecek ve neredeyse bunu yapacak kadar" kin gütmesi için bir sebep yoktu. ona babasını öldüren polise karşı nefret aşılamak için bu polisin oğlu olan aj'i kullandılar. fakat bu hamle o kadar barizdi ve gerçekçilikten o kadar uzaktı ki filmin bütün büyüsünü bozdu benim için.

    aj ve jason'ın yakalanmalarından sonraki gün, babası ile okula gelen jason'a aj'in, "o elemanı gördüm. baban olanı. eve yeni mi taşındı?" gibisinden kızdırıcı şeyler söylemesi için bir sebep yoktu. ama tamam hadi bunu zorla söylettiniz, neden jason'ı ergen tribine sokup akşam vakti yemek masasında annesine "babamın (ölen babasının) olayı ne? bari adını söyleseydin" dedirtiyorsunuz? eski babası ne alaka? çocuğun üvey babası gayet iyi babalık yapıyor, gerçek babasını aratmıyor. hadi çocuğun sorusuna annesi cevap vermedi, cevabı hiç olmayacak birine, kofi'ye verdirmeseydiniz bari. olaya bak... ardından, eleman google'dan babasını aratıp kim olduğunu öğreniyor babasını vuran adamı görüyor falan. sonra aj'in evindeki partiye katılıyor, duvarda babasını vuran adamın fotoğrafını (yani aj'in babasını) görüyor. sonra sanki aj'in bir suçu varmış gibi aj'e saldırıyor. fakat dayak yiyor. sonra da gidip silah alıyor... tekrar edelim... silah alıyor... silah alıyor!?

    önce aj'i evinde sıkıştırıp ödünü bokuna karıştırıyor sonra da aj'in babasını... tam öldürecekken, affediyor. öldürmeden önce nedense adamın cüzdanını alıyor... aaa bilin bakalım cüzdanda ne var? jason'ın babası ve anasıyla çekilmiş 15 yıllık fotoğraf... öööüüğğğrrrrrrööüüüğğğ. (kusma efekti)

    en sonunda ise, jason gidip ikinci el bir honda motor alıyor ve hiç tanımadığı, ne bok olduğunu bilmediği babasının anısını yaşatmak için yollara koyuluyor. hülooğ, mutlu son. bu kadar zorlama senaryo demek ki türk dizilerinden başka yerlerde de oluyormuş. ne diyeyim. ulan motor aldın, en azından bir frenlerini gazı debriyajı kontrol et. git bir ustaya göster ne bileyim. iki pazarlık et, pazarlık sünnettir. ama yok... karizma yahu. hemen atlayıp gidecek.

    otur sıfır...

    --- spoiler ---
58 entry daha
hesabın var mı? giriş yap