3 entry daha
  • sıkıntılı bir sağlık sisteminin en gelişmiş kısmı. ülkenin her yerinden askerler ve asker adayları eğer sağlık sorunları kırık-çıkık seviyesinin biraz üstündeyse buraya yollanıyor. beni de adanadan askerlik durumu için buraya sevk ettiler. yolu bu hastaneye düşenler için faydalı olabilecek birkaç tecrübemi aktarmak isterim.
    aşti'den etimesgut asker hastanesine gitmek oldukça basit, aşti'den çıktığınız yerde minibüs durakları var, çıkınca yukarı tarafta kalabalığı görürsünüz zaten, saat 6 da minibüsler başlıyormuş, minibüsçüye dediğiniz vakit size inmeniz gereken yerde haber veriyor. diyeceğim ilk şey hastaneye erken gidin, ben saat 6 da aştideydim 7 gibi de etimesgut asker hastanesi'ne ulaştım sevk kağıdımı ilk sırada verdim, ilk çağırılan da bendim. zaman sizin için çok önemli, sürekli sıra bekleyeceksiniz çünkü. hele ki eğer tedavi gerektirmeyen bir sağlık durumunuz varsa işinizi 1 günde halledebilirsiniz*.minibüsten indikten sonra askeri hastanenin girişine gidiyorsunuz ve sizi doktorlar gelene kadar bir lobiye alıyorlar*. sonrasında bir asker sizi tek sıra halinde hastanenin kayıt bölümüne götürüyor. sıra falan yok aslında ayık olun asker beni takip edin falan der demez takılın peşine, hızlı yürüyün. kayıt işleminden sonra asker size gideceğiniz katı tarif ediyor. gidip kapı önünde beklemeyin, hemen sevk kağıdınızı içeri verin sonra oturup bekleyin. onlar tek tek çağırıyor, çağrılmadan ayakta beklerseniz azarı kayabilirler. oradaki doktorların da komutan olduğunu unutma.
    doktoru beklerken hastaneyi gezebilirsin, işinle ilgili olabilecek kısımların nerede olduklarını belirle mesela röntgen ilk katta, zaten her katta neyin nerede olduğunu anlatan tabelalar var ama gideceğin yeri önceden bilmek işleri daha seri yapmanı sağlar. öğleye kadar doktorla olan işlerinizi bitirmeye çalışın, saat 12 de öğle arası var, 13:30'a kadar. elinizde bir ton kağıt olacak ondan bir iki tane poşet dosya taşımanızda fayda var her şeyin birbirine girmemesi karışmaması için.
    doktorla gereksiz muhabbetlere girmeyin, zaten asker olan bunu bilir ben asker adayları için söylüyorum gereksiz bir şey yapmayan kimseye komutan terslenmez. benim denk geldiğim herkes iyi niyetliydi, kamu sektöründe karşılaştığınız işini doğru dürüst yapmayan siktiriboktan memurlar gibi değil buradakiler, ben ne adanada ne ankarada işini düzgün yapmayan birisine rastlamadım herkes işinin en iyi ve en çabuk şekilde halledilmesi için elinden geleni yapıyor. insanlar iyi niyetli ama sistem tırt, mesela sağlık kurulu onayı konusu var, her zaman toplanmıyor sağlık kurulu haftada 2 kere sanırsam. pazartesi var o kesin, bir de çarşamba varmış galiba emin değilim, gitmeden önce onu bir öğrenmeye çalışın. çünkü işiniz 1 günde bitse bile o gün sağlık kurulu yoksa sağlık kurulu için fazladan birkaç gün daha beklemeniz gerekebilir.
    diyelim ki kalmanız gerekli, gitmeden önce ankaradaki öğretmen evlerinin falan yerini öğrenin, askeri misafirane de varmış ama baya uzak dediler. sabahları erken gelmek sıkıntı olabilir.
    bu arada gidiş dönüş yol paranız ve günlük iaşe bedeli olarak her güne 12,5 liranız size ödenecek.
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap