31 entry daha
  • 6 eylül'de vizyona girecek filmin yönetmenliğini belmin söylemez yapmış. yanılmıyorsam bu, yönetmenin ilk uzun metrajlı kurmaca filmi.

    filmin konusu kısaca şöyle; ''28 yaşında, üniversite mezunu, uzun süredir işsiz, ailesiyle arası bozuk, eski kocasını unutmak istiyor ve evini bir ay içinde boşaltmak zorunda… mina her yönden sorunlarla kuşatılmış durumda. kararını vermiştir; mücadele etmek yerine kaçacaktır. amerika’ya gidecek ve hayata sıfırdan başlayacaktır.

    günü kurtaracak geçici işler bulmaya çalışır, bir yandan da amerika’ya gitmenin yollarını araştırır. önünde iki engel vardır: para bulmak ve vize almak. duvara yapıştırılmış bir ilan hayatını değiştirir: bir fal kafede -biraz da falcı fazi’nin desteğiyle- işe başlar. herkesin gördüklerini göremez fincanın içinde; üç vakte kadar sevgililer, uzun yolların sonunda para vaat edemez ancak bambaşka bir yol bulur. kendi acılarını ve umutlarını müşterilerin beklentileriyle buluşturur telvenin izlerinde. sevilir ve aranır olur; amerika umutları yeşerir. kazandığı her kuruşu dolara yatırır.''

    bu da fragmanı; http://www.youtube.com/watch?v=sbfhcpn9yuu#t=55
72 entry daha
hesabın var mı? giriş yap