1211 entry daha
  • önüne geleni okumaktan aciz, aldığı ürünün kullanma kılavuzuna, zahmet edip, bakmadan kullanıp sonra da şikayet eder tipteki insaların "kullanıcı dostu olmadığı" şeklinde eleştirdiği işletim sistemi. adamlar kolay kısayollar koymuş, mouse üzerinden kısayollar eklemişler, bir de bunları çok temel bir tanıtım sayfası ile göstermişler. hepsi de akılda kalıcı ve kolay kısayollar. ama ürünü alınca iki dakika okumak zor gelmiş herhalde...

    control panel ve commad promt. gibi sistem araçları mı arıyorsun? file manager mı lazım? arama veya çalıştır komutu gibi en temel şeyler mi lazım? ister metro'da ol ister masasüstünde sol alt köşeye sağ tuşla tıklarsan liste gelir önüne.

    kapatmak zaten milyon defa yazıldı edildi hala adamlar çıkmış diyorlar ki "kapatma tuşunu bulamadım"...

    windows 8'i çıktığında aldım ve gayet de metro arayüzünde kocaman armut gibi ie ve bing ile birlikte geldi internete nerden giriliyor diye bulamayan da varmış hala. hayır bir de şu var herhangi bir pencereden zaten internet sayfasını yazsan ie veya default olarak ayarlı browser anında çalışır ve sayfayı açar. windows'ta ezelden beri olan bir şey bu, illa gidip ie ikonu bulman da gerekmiyor yani o kadar zor geliyorsa bulmak.

    ha bu mallıkları geçelim tasarım olarak bakalım. metro arayüzü "telefon", "tablet" ve evinde oturma odasındaki televizyonuna bağlı olarak bilgisarını kullananlar da düşünülerek unified bir arayüz olarak tasarlanmış. "metro'yu hiç kullanmıyorum hiç kolay değil :((((" diyor adam masaüstü pc için... e iyi de o temel olarak masaüstü kullanım için tasarlanmamış ki zaten? o sebepten de metro'ya mahkum değilsin, masaüstü eski windowslarda olduğu gibi var. metro arayüzü masaüstü kullanıcısı için gereksiz görülebilir evet ama zorluk çıkartan bir şey de değil. ki ben de kullanmıyorum masaütünde metroyu. açılış ekranı olarak duruyor sadece.

    zorluk mu istiyorsun? git resimlerini veya herhangi bir dosyanı explorer üzerinden salonda koltukta otururken bulmaya çalış. o küçücük yazıları görmek için öne doğru salonun öbür köşesinden eğil eğil bir hal oluyor insan. metro işte burada kullanışlı zaten. istediğim "klasörü" de metroya kısayol olarak atayabilirim ve böylece resimlerimi filmleri vs file explorer'dan aramama gerek kalmaz her seferinde. simgelerin ve menülerin yazı boyutları makul olarak seçilmiş. her pencere ve program için ayrı bir ayar sekmesi aramak zorunda değilim, sol üst köşeden hepsine ulaşımım var. gazeteleri haber eklentisine ekleyip toplu olarak haberlere rahat rahat bakabilirim; geleneksel masaüstünün yapısının izin vermediği şekilde hızlı ve kolay olarak salondaki üçlü koltukta uzanırken.
325 entry daha
hesabın var mı? giriş yap