38 entry daha
  • karakter derinliği ve karakterler arası etkileşimde ve betimlerde, evet evet, betimlerde; edebiyatı dövecek, ağzına ağzına vuracak kadar kuvvetli olmasının yanı sıra, kopenak ve malmö şehirlerinden ara ara gösterdiği panaromik karelerle insanı kitleyen, hem entelektüel hem görsel bir şov niteliğinde bir dizi.

    linden'dan* sonra sonra saga'ya alışmak nispeten kolay oldu ama nordikler'de bu tipler çok mu yaygın acabağ diye de merak ediyor insan. yine de saga biraz karikatür hep. bi martin değil asla.

    leş sanat filmi duranlığı değil de, bi nordik donukluğu var, yani yapay eğreti değil, tam tersi çok doğal görünen bi donukluk, soğukluk. renkler soğuk, güneş varken bile sıcak olmadığını hissediyorsunuz ortamın izlerken. atmosfer o kadar yakalıyor ki insanı, 2-3 bölüm üst üste izledikten sonra, 2001: a space odyssey yavaşlığında kavun kestiğinizi farkediyosunuz. (vay arkadaş ne kavunmuş bu arada.) istanbul'da olduunuzu unutuyorsunuz kısa bir süre için, sanki malmö'deymişsiniz gibi, yozgat'taymışsınız gibi yavaşlıyor hayat, her şeyi acele ve hızlı yapma dürtüsünden sıyrılıyorsunuz. sonra tabi geçiyor hepsi. yavşak hayat.

    çok uzun sürmesine rağmen 500 kez izlenebilecek bir credits'i mevcut, ve bu credits'in bir de muhteşem tema müziği tabi.

    http://www.youtube.com/watch?v=rxe6k3jst-y
441 entry daha
hesabın var mı? giriş yap