88 entry daha
  • çelişkiler şehri..

    avrupa hariç hayatımda gittiğim en güzel irish pub'a burada gittim. ingiliz rock'ından (ben diyeyim pink floyd) amerikan country'sine (siz diyeyin rawhide şarkılar çalan harika bir canlı müzik grubu, o grupta klavyede harikalar yaratan dünyalar güzeli rus kız, harika bir seyirci topluluğu, seyircilerin arasından çıkıp adele'e takla attıracak kadar iyi adele söyleyen azeri kız, klavyede harikalar yaratan dünyalar güzeli rus kızın dünya çirkini sevgilisi, 6 manatlık guinnes getiren garson, ikinci birayı "bu bizden olsun" diye getiren enfes garson, hepsi bu pub'ın içindeydi.. merak edenler için pub'ın adı finnegan's..

    trafiği rezalet. öyle böyle değil. koca koca bulvarlarda şerit merit tanımadan dolanan serseri mayınlar, özellikle karşıdan karşıya geçen yayalar için böyük tehliqe.

    yemekler eh işte. kızların bazıları güzel, ama genelde girilen ortamlar sosis partisi şeklinde geçiyor, 6-7 erkeğe 2 kız düşüyor, düşmüyor.

    balık var diyorlar da, balıklar tırışka. gözel bir deniz balıkı ümid etmeyeniz.

    şehrin çok lüks yerleri var, bazı yerleri dökülüyor. bu konuda herkes yazmış. sovyet döneminden petrol doğal gazla paranın amına koymuş olmanın verdiği bir hanzoluk malum, doğrudur.

    ancak şehirde tüm istanbuldakinden daha çok kültür ve sanat eseri var.. müzik ve opera salonları, sergiler, şehir heykelleri, anıtlar..

    bindiğiniz taksi şoförünün de önce "size yahşi kız takayım?" diye pezevenkliğe soyunması, siz istemedikten sonra gelişen muhabbet esnasında da yolda gördüğünüz "bakü davlet dram opera ve teyatrası"ndan geçerken "men de buraya şiir dinletilerine gidiyrem" demesi bambaşka bi ortamda olduğunuzu size hatırlatır.
223 entry daha
hesabın var mı? giriş yap